Конвој са 800 тона хуманитарног терета стигао у Ростов

Више од 800 тона хуманитарне помоћи довезено је данас у Ростовску област. Конвој ће сутра доставити храну и основне потрепштине у центре за привремени смештај за избеглице . О томе је говорио секретар Генералног савета партије Јединствена Русија Андреј Турчак, а преноси Информативна агенција «Дон-медиа» из Ростова на Дону.

„Јединствена Русија је од првих дана најавила прикупљање хуманитарне помоћи. Од Калињинграда до Владивостока поставили смо волонтерске центре широм земље. Први хуманитарни конвој већ је стигао у Ростов. Данас ћемо разговарати са волонтерима, а сутра овај конвој иде у центре за привремени смештај. Данас је стигло 800 тона хуманитарног помоћи, а планирамо да до 28. фебруара испоручимо још 500 тона на територију Ростовске области“, рекао је Турчак.

Он је објаснио да је помоћ различита: хигијенски потрепштини и најнеопходније ствари, храна, пелене и школски прибор за децу. Један од камиона је натоварен фрижидерима и микроталасним пећницама, а Чеченска Република је прикупила и отпремила у Ростов 300.000 конзумних јаја. „Сада ћемо одржати састанак оперативног штаба, разговарати о распореду снага и средстава и која су додатна средства потребна у волонтерским центарима. Не ради само Јединствена Русија, већ и учесници Сверуске акције „Ми смо заједно“, „Добровољачка чета војног братства“, „Добровољци санитета“, „Добровољци победе“ – сви добровољци учествују и овде и у другим регионима у које смештају избеглице и прикупљају хуманитарну помоћ“, нагласио је Андриј Турчак.Према његовим речима, од почетка евакуације границу Ростовске области прешло је више од 80.000 становника ДНР и ЛНР. Спремни су за пријем у свим регионима Русије.

 

Фотографије: Викторија Корњејева /Дон-медиа / don24.ru

Текст: Војвођански новинар, Дон-медиа

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *