СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ ЗА ЂАКЕ ОШ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић посетили су ОШ „Милош Црњански“ где су заједно са представницима Савеза за школски спорт Града Новог Сада уручили спортске реквизите ђацима те школе, а у оквиру пројекта „Спорт у школе“.

Савез за школски спорт града Новог Сада протеклих пет година реализује Програм „Спорт у школе“ у оквиру годишњег програма који финансира Град Нови Сад уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Град Нови Сад је и ове године путем Градске упрaве за спорт и омладиу обезбедио неопходне реквизите и опрему за успешну реализацију Програма за све основне школе, па тако и у ОШ „Милош Црњански“.

– Настављамо акцију донирања спортске опреме новосадским школама, и овај програм већ пет година подржавамо издвајајући велика средства из буџета Града, па се тако сваке године око 20 милиона динара определи за бесплатан школски спорт. Били смо центар значајних спортских дешавања, између осталих школске олимпијаде Војводине и Спортских игара младих. Када говоримо о спорту, у политици Града Новог Сада, школски спорт заузима важно место. Наставићемо да улажемо у том правцу, у основне и средње школе, како у програм  и услове тако и у опрему. Градоначелник Милош Вучевић има пуно разумевања за то колико је битно улагање у децу и њихов физички развој, као и у организовање разних спортских манифестација – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Директорица ОШ „Милош Црњански“ Милица Вучићевић рекла је да су спортски реквизити од великог значаја за ученике, учитеље и наставнике физичког и здравственог васпитања.

– Употребом спортских реквизита кроз различите вежбе наши ђаци развијају моторичке способности  које су од пресудног значаја за њихов даљи физички развој. Донација Савеза за школски спорт умногоме ће помоћи деци да развијају и богате своје покрете, а посебну захвалност дугујемо представницима Града Новог Сада који су нам данас донели ову опрему –  истакла је директорица Милица Вучићевић.

У ОШ „Милош Црњански“ се од првог до четвртог разреда спроводи програм „Спорт у школе“ који има за циљ да применом различитих средстава и метода физичког вежбања и тренинга, помаже оптималном расту и развоју детета, утиче на развој моторичких способности с нагласком на координацију, снагу, брзину, равнотежу, спретност, прецизност и издржљивост. Такође, програм задовољава примарне мотиве детета, посебно потребу за игром, кретањем и уводи децу у организовани систем за игру, такмичење и манифестације, а од петог до осмог разреда се као спорт реализује кошарка.

Имајући у виду наведено, овој школи додељени су маркери за обележавање, координационе мердевине, препоне, вијаче, сетови за бадминтон, вортекс, базе, гимнастичке палице, пљоснати обручи, хула-хоп обручи, чуњеви са рупицама, лопте и многи други спортски реквизити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *