Концерт “Нова српска музика за хармонику”

Концерт Нова српска музика за хармонику 19. децембра у Културној станици Еђшег затвориће овогодишњи, пети Интернационални фестивал хармонике и камерне музике Еуфонија. Концерт почиње у 20 часова и биће доступан публици онлајн на Фејсбук страници фестивала.

https://www.facebook.com/eufonijanovisad

Ова форма концерта одржава се већ пет година и представља део већег пројекта Удружења грађана Еуфонија, којим се подстиче развој домаће уметничке литературе за хармонику. У оквиру концерта у Еђшегу, представиће се три домаћа композитора одабрана на претходно организованом конкурсу, чија дела ће премијерно бити изведена. Солисти на хармоници биће Милош Миливојевић (Велика Британија) и Милош Катанић (Србија), диригент – Микица Јевтић.

Интернационални фестивал Еуфонија ове године траје од 11. до 19. децембра и обухвата концерте, курс и предавање, а због неповољне епидемиолошке ситуације одржава се без такмичарског сегмента.

Фестивал Еуфонија постоји пуних пет година у организацији Удружења грађана Еуфонија, са идејом да се створи простор за континуирану промоцију младих уметника на хармоници и упознавања јавности са значајем који српска школа уметничке хармонике заузима у Европи. Фестивал је по својој програмској концепцији јединствен у нашој земљи и има за циљ да постане водећа манифестација тог типа у овом делу Европе, промовишући Нови Сад као град хармонике.

извор, фото: КЦ Еђшег, Еуфонија

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *