„СРБИЈА ЕПИК 2024“ ПОЧИЊЕ НА АНДРЕВЉУ, УЗ ТРКУ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ БОДОВЕ

Бициклисти из 22 земље света отварају велику Србија Епик серију

Прошлогодишње издање Србија Епик серије успешно је утабало бициклистичке стазе које ће бити центар дешавања светског планинског бициклизма и у 2024. години. У организацији Србија Епика и Бициклистичког клуба Нови Сад, прве у низу трка Србија Епик серије и ове године доносе узбудљиву вожњу и борбу за бодове за ОИ у Паризу на Андревљу, на олимпијској стази око хотела Цептор од 22. до 24. марта. Покрајински секретар за привреду и труризам, др Ненад Иванишевић свечано ће означити старт главне трке сениора, 24. марта у 13.30 часова.
У години када српски бициклисти славе 140 година бициклизма у Србији, Србија Епик прославља овај велики јубилеј уз трке највишег ранга и афирмацију нашег спорта у свету.



Традиционално, интересовање иностраних клубова је велико, те ће чувена стаза на Адревљу угостити бициклисте из 22 земље света који долазе из Аустралије, Немачке, Белгије, Норвешке, Данске, Русије, Италије, Француске, Ирске, Мађарске, Румуније, Велике Британије, Швајцарске, Аустрије, Чешке, Украјине, Казахстана и др.

Прве трке Србија Епик серије окупиће истакнуте бициклисте и водећа имена планинског бициклизма у свету, међу којима су актуелни европски првак, Лосе Микел из Данске, Фојдл Максимилиан из Аустрије, Сем Фокс из Аустралије, Исла Шорт из Велике Британије, Вегер Антонија из Немачке, Штрале Свен из Немачке и многи други.

Трке ће бити доступне и публици, а улаз слободан, те позивамо све љубитеље спорта на Андревље да прате бројне бициклисте који ће бити у прилици да освоје бодове за ОИ. Овај епски викенд на Андревљу доноси укупно 795 бодова победницима. Припремите се на прави адреналински доживљај.  

После Андревља, Србија Епик 2024 наставља се у Пожаревцу где ће 31. марта бити одржана УЦИ трка прве категорије, затим се сели на најатрактивнију европску локацију, Петроварадинску тврђаву уз Петроварадин Фортрес бајк фестивал 27. и 28. априла, уз пратеће садржаје и концерте Жељка Васића и Немање Радошевића, а 9. јуна биће одржан Салкано Турско-Српски куп пријатељства на Кошутњаку у Београду. Летње издање овог својеврсног спортског фестивала биће одржано у Врњачкој Бањи, на Старој планини и Златибору.
 
Бициклистички клуб Нови Сад истиче да је Србија Епик нов спортско туристички производ који за циљ има развој нових дестинација погодних за спортски туризам и слање афирмативне слике о Србији земљама широм света.
Србија Епик серију подржали су Град Нови Сад – Управа за спорт и омладину, управа за културу, управа за привреду, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Пожаревац, Општина Врњачка Бања, Општина Књажевац, Пошта Србије, Бамби, Хорман, Јасон, Каприоло и Протео.

Сатница догађаја за 24. март:
11.00х Трка за млађе категорије
12.00х УЦИ трка Јуниори и Јуниорке
13.00х Изјаве за медије
13.15х Церемонија отварања
13.30х УЦИ трка Сениори и Сениорке
15.00х Проглашење победника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *