„Музиком кроз четири годишња доба“ у извођењу Војвођанског симфонијског оркестра

ВОЈВОЂАНСКИ СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР, води нас „Музиком кроз четири годишња доба“, у петак 12. марта, у Синагоги, с почетком у 19,00 часова,

Солиста и уметнички руководилац: Гордан НИКОЛИЋ, виолина
Програм: Вивалди, Пјацола
Продаја улазница за концерт у Музичкој омладини Новог Сада – Католичка порта 2, радним данима од 9х до 13х и два сата пред почетак концерта, до почетка програма, у холу Синагоге.
Цена улазнице: 1.000,00 динара. Студенти, ђаци и пензионери имају попуст 50%.
***
На програму концерта ће се наћи истоимене композиције два чувена, али стилски и временски потпуно различита и удаљена аутора. Вероватно да не постоји особа која некада није чула барем један од укупно четири виолинска концерта Антонија Вивалдија: Пролеће, Лето, Јесен или Зиму, који дочаравају ведре пролећне вечери, летње подне, олујно јесење небо и снежну олују. Такође су веома популарна и Четири годишња доба из Буенос Ајреса Астора Пјацоле, која ће у аранжману за виолину и гудачки оркестар руског композитора Л. Десјатникова, заокружити ово јединствено музичко вече, а поводом 100 година од рођења Астора Пјацоле, једног од најутицајнијих аргентинских композитора и извођача на бандонеону.
Улога солисте и уметничког руководиоца припашће уметнику с двадесет година дугом каријером концертмајстора у Лондонском симфонијском оркестру, виолинисти светског реномеа – Гордану Николићу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *