Међународни фестивал прозе „Просефест“ од 16. до 18. децембра

ПРОСЕФЕСТ од 16. до 18. децембра.

Овогодишњи, четрнаести по реду ПРОСЕФЕСТ биће одржан у онлајн форми, а програм фестивала биће доступан најширем аудиторијуму на званичном Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада. ПРОСЕФЕСТ ће се одржати од 16. до 18. децембра.

Традиционално, и ове године уприличили смо уводни програм У сусрет Просефесту који ће бити одржан 15. децембра и посвећен је недавно преминулом младом писцу из Босне и Херцеговине – Бекиму Сејрановићу.

Главни фестивалски програм угостиће реномиране ауторе из земље и иностранства. Публика ће имати прилику да прати књижевне разговоре које ће и ове године уз књижевне критичаре модерирати новосадски гимназијалци. Гости 14. Међународног фестивала прозе ПРОСЕФЕСТ су:

Румена Бужаровска (Северна Македонија)

Лана Басташић (Хрватска/Србија)

Семездин Мехмединовић (Босна и Херцеговина)

Дарко Цвијетић (Босна и Херцеговина)

Карил Филипс (Велика Британија)

Јовица Аћин (Србија)

Међународна књижевна награда „Милован Видаковић“ која се додељује од другог издања фестивала ове године припала је есејисти, приповедачу и романописцу Јовици Аћину.

Програм 14. Међународног фестивала прозе ПРОСЕФЕСТ биће доступан на званичном Јутјуб каналу КЦНС од 15. децембра с почетком у 12 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације најавна конференција поводом 14. Међународног фестивала прозе ПРОСЕФЕСТ је снимљена у Културном центру Новог Сада, а снимак вам достављамо у прилогу.

https://youtu.be/LNcYMZCRi88

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *