Međunarodni festival proze „Prosefest“ od 16. do 18. decembra

PROSEFEST od 16. do 18. decembra.

Ovogodišnji, četrnaesti po redu PROSEFEST biće održan u onlajn formi, a program festivala biće dostupan najširem auditorijumu na zvaničnom Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada. PROSEFEST će se održati od 16. do 18. decembra.

Tradicionalno, i ove godine upriličili smo uvodni program U susret Prosefestu koji će biti održan 15. decembra i posvećen je nedavno preminulom mladom piscu iz Bosne i Hercegovine – Bekimu Sejranoviću.

Glavni festivalski program ugostiće renomirane autore iz zemlje i inostranstva. Publika će imati priliku da prati književne razgovore koje će i ove godine uz književne kritičare moderirati novosadski gimnazijalci. Gosti 14. Međunarodnog festivala proze PROSEFEST su:

Rumena Bužarovska (Severna Makedonija)

Lana Bastašić (Hrvatska/Srbija)

Semezdin Mehmedinović (Bosna i Hercegovina)

Darko Cvijetić (Bosna i Hercegovina)

Karil Filips (Velika Britanija)

Jovica Aćin (Srbija)

Međunarodna književna nagrada „Milovan Vidaković“ koja se dodeljuje od drugog izdanja festivala ove godine pripala je esejisti, pripovedaču i romanopiscu Jovici Aćinu.

Program 14. Međunarodnog festivala proze PROSEFEST biće dostupan na zvaničnom Jutjub kanalu KCNS od 15. decembra s početkom u 12 časova.

Zbog trenutne epidemiološke situacije najavna konferencija povodom 14. Međunarodnog festivala proze PROSEFEST je snimljena u Kulturnom centru Novog Sada, a snimak vam dostavljamo u prilogu.

https://youtu.be/LNcYMZCRi88

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *