Изложба фотографија “Накит из старог Египта и Рима”

 

Изложба фотографија „Накит из старог Египта и Рима“ биће постављена од 1. до 10. децембра у Музеју Војводине. Изложбом се обележава Недеља дизајна, а организатор је Serbia Fashion Week у сарадњи са Амбасадом Арапске Републике Египат и Музејом Војводине.

Отварање изложбе заказано је за 1. децембар у 16 часова, али због тренутне епидемиолошке ситуације одржаће се без публике, у присуству и уз поздравне речи Његове екселенције Амр Алгувејлија, амбасадора Арапске Републике Египат и директорице Музеја Војводине мр Тијане Станковић Пештерац.

Сви заинтересовани ће снимак отварања и предавање на тему Накит у контексту египтолога Ненада Марковића моћи да погледају преко интернет странице и Јутјуб канала Музеја Војводине.

На изложби Накит из старог Египта и Рима посетиоци ће моћи да виде фотографије различитих примерака накита из старог Египта, као и римских сребрних фибула (копчи) које су настале као производ инспирације уметника Александра Рамадановића накитом из археолошких збирки Музеја Војводине (у склопу изложбе Накит, скривено значење).

Изложба се може посетити до уторка, 10. децембра, од 10 до 18 сати.

извор, foto: visitns

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *