Вељкови дани у Сомбору

Сомборска библиотека и Организациони одбор Вељкових дана приређују 13. Вељкове дане, 5. и 6. новембра, под покровитељством Града Сомбора и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Свечано отварање Вељкових дана и округли сто на тему „Историја, стварност и прича: земља и људи у прози Вељка Петровића“ заказани су за четвртак, 5. новембар у 18 часова, у сали Дечјег одељења Градске библиотеке. Учесници научног скупа су: Горана Раичевић, Гојко Божовић, Милан Алексић, Стеван Јовићевић и Милета Аћимовић Ивков.

Додела награде Гран при Голубић у 2020. за најуспелију причу ученика основних и средњих школа одржаће се у сали Дечјег одељења Градске библиотеке, у петак, 6. новембра у 16 часова.

Истог дана, у Великој сали здања Жупаније, од 18 часова за округлим столом представиће се књижевни портрет Горана Петровића, добитника награде 2018. године. О његовом делу говориће Јана Алексић, Слађана Илић, Јована Милованчевић, Драган Хамовић и Милета Аћимовић Ивков.

У завршном делу дводневне манифестације биће уручена награда „Вељкова голубица“ за свеукупно приповедачко стваралаштво.

Моле се посетиоци да се придржавају препоручених мера заштите и да пријаве свој долазак због ограниченог броја места у публици. Број телефона за пријаву: 061/6140280.

извор: РТВ
фото: Градска библиотека Карло Бијелицки

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *