Почиње циклус “Божићно-новогодишњи концерти”

Почиње циклус “Божићно-новогодишњи концерти” у организацији Музичке омладине Новог Сада

Од 14. децембра до 11. јануара одржаће се пет различитих концерата познатих и популарних солиста и ансамбала из Хрватске, Мађарске, Француске и наравно из наше земље. Духовна, уметничка музика, али и џипси џез и француске шансоне, као и звуци далматинске клапе, део су овогодишње манифестације посвећене божићно-новогодишњим празницима, која се одвија под покровитељством Града Новог Сада.
Два концерта су већ распродата, а и за преостале програме влада велико интересовање.

Субота, 14. децембар, Синагога, 20х
ДИВНА Љубојевић & Ансамбл МЕЛОДИ
Њен глас љубитељи и истакнути музички стручњаци називају анђеоским. Заједно са својим ансамблом МЕЛÓДИ, након концерта у Москви у Храму Христа Спаситеља, Дивна наставља своју предбожићну серију концерата под називом Витлејемска Звезда, концертом и у нашем граду.
КОНЦЕРТ ЈЕ РАСПРОДАТ!

Недеља, 15. децембар, Синагога, 20х
ФРАНО Ласић & Клапа СМРИКА
На репертоару концерта ће се наћи познати страни хитови, који су се певушили уз радио Луксембург, као и они стари, свима нама познати домаћи, који су се слушали са сингл и лп плоча, али и популаре клапске далматинске песме. Публика ће уживати и у незаобилазним евергин хитовима „Загрљени” и „Волим те будало мала”, а све то уз пратњу далматинске клапе Смрика.

Преостало је још само 20 улазница које могу да се купе на дан концерта, од 18,00 часова у холу Синагоге, по цени од 600,00 динара (партер са стране).

Уторак, 17. децембар, Галерија Матице српске (Трг Галерија 1), 20х
АНЕТА Илић, сопран
БОРИСЛАВ Чичовачки, обоа
ЛИДИЈА Станковић, клавир
СРЂАН Сретеновић, виолончело
Наши угледни уметници с богатим и успешним међународним каријерама приредиће програм посвећен великану барока – Јохану Себастијану Баху, с одабраним аријама за сопран, обоу и континуо.

Карте за концерт се продају у просторијама Музичке омладине Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8х до 14х, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања. Цена карте: 500,00 динара.

Новогодишњи гала концерт – ЛА ВИЕ ЕН РОСЕ
Недеља, 22. децембар, Српско народно позориште, 20х
МYРТИЛЛ Мицхеллер & Војвођански симфонијски оркестар
Диригент: ЏИЈАН Емин
Вишеструко награђивана џез певачица из Мађарске, која пева пођеднако савршено на више језика – Миртил Михелер ће се први пут представити нашој публици извођењем француских шансона, где су неизоставне и песме чувене Едит Пјаф, као и Мишела Леграна и Жака Брела. Као гост програма наступиће глумац Новосадског позоришта Ујвидеки Сзинхаз – Иштван Кереши, овај пут у улози певача.

КОНЦЕРТ ЈЕ РАСПРОДАТ!

Субота, 11. јануар 2020, Синагога, 20х
АСЕО Квартет и специјални гости
Гипси Џез Фивер
ДАНИЕЛ Асео, гитара
ГУИЛАУМЕ Јухел, група ЗАЗ, гитара
МАТЕО Галус, виолина
ФЕДОР Рушкуц, контрабас
АНА Стајер, вокал

Виртуозне теме и интензивне импровизације две гитаре, виолине и контрабаса донеће аутентичан звук џез-мануша и париску атмоферу. Групу води гитариста Данијел Асео , који свира ову врсту музике већ 20 година, како у Француској, тако и широм света. На концерту ће бити изведене композиције Ђанга Рајнхарта, али и ауторска дела у нешто модернијем стилу, с примесама источњачког звука. У програму ће наступити и страствени гитариста групе ЗАЗ – Гијом Жуел, виртуоз на виолини, Матео Галус и Ана Штајер , која ће својим очаравајућим гласом употпунити овај музички догађај.

Карте за концерт се продају у просторијама Музичке омладине Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8х до 14х, као и ОН-Лине: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login. Цена карте: 500,00 динара

МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *