Počinje ciklus “Božićno-novogodišnji koncerti”

Počinje ciklus “Božićno-novogodišnji koncerti” u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada

Od 14. decembra do 11. januara održaće se pet različitih koncerata poznatih i popularnih solista i ansambala iz Hrvatske, Mađarske, Francuske i naravno iz naše zemlje. Duhovna, umetnička muzika, ali i džipsi džez i francuske šansone, kao i zvuci dalmatinske klape, deo su ovogodišnje manifestacije posvećene božićno-novogodišnjim praznicima, koja se odvija pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Dva koncerta su već rasprodata, a i za preostale programe vlada veliko interesovanje.

Subota, 14. decembar, Sinagoga, 20h
DIVNA Ljubojević & Ansambl MELODI
Njen glas ljubitelji i istaknuti muzički stručnjaci nazivaju anđeoskim. Zajedno sa svojim ansamblom MELÓDI, nakon koncerta u Moskvi u Hramu Hrista Spasitelja, Divna nastavlja svoju predbožićnu seriju koncerata pod nazivom Vitlejemska Zvezda, koncertom i u našem gradu.
KONCERT JE RASPRODAT!

Nedelja, 15. decembar, Sinagoga, 20h
FRANO Lasić & Klapa SMRIKA
Na repertoaru koncerta će se naći poznati strani hitovi, koji su se pevušili uz radio Luksemburg, kao i oni stari, svima nama poznati domaći, koji su se slušali sa singl i lp ploča, ali i populare klapske dalmatinske pesme. Publika će uživati i u nezaobilaznim evergin hitovima „Zagrljeni” i „Volim te budalo mala”, a sve to uz pratnju dalmatinske klape Smrika.

Preostalo je još samo 20 ulaznica koje mogu da se kupe na dan koncerta, od 18,00 časova u holu Sinagoge, po ceni od 600,00 dinara (parter sa strane).

Utorak, 17. decembar, Galerija Matice srpske (Trg Galerija 1), 20h
ANETA Ilić, sopran
BORISLAV Čičovački, oboa
LIDIJA Stanković, klavir
SRĐAN Sretenović, violončelo
Naši ugledni umetnici s bogatim i uspešnim međunarodnim karijerama prirediće program posvećen velikanu baroka – Johanu Sebastijanu Bahu, s odabranim arijama za sopran, obou i kontinuo.

Karte za koncert se prodaju u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. Cena karte: 500,00 dinara.

Novogodišnji gala koncert – LA VIE EN ROSE
Nedelja, 22. decembar, Srpsko narodno pozorište, 20h
MYRTILL Micheller & Vojvođanski simfonijski orkestar
Dirigent: DŽIJAN Emin
Višestruko nagrađivana džez pevačica iz Mađarske, koja peva pođednako savršeno na više jezika – Mirtil Miheler će se prvi put predstaviti našoj publici izvođenjem francuskih šansona, gde su neizostavne i pesme čuvene Edit Pjaf, kao i Mišela Legrana i Žaka Brela. Kao gost programa nastupiće glumac Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz – Ištvan Kereši, ovaj put u ulozi pevača.

KONCERT JE RASPRODAT!

Subota, 11. januar 2020, Sinagoga, 20h
ASEO Kvartet i specijalni gosti
Gipsi Džez Fiver
DANIEL Aseo, gitara
GUILAUME Juhel, grupa ZAZ, gitara
MATEO Galus, violina
FEDOR Ruškuc, kontrabas
ANA Stajer, vokal

Virtuozne teme i intenzivne improvizacije dve gitare, violine i kontrabasa doneće autentičan zvuk džez-manuša i parisku atmoferu. Grupu vodi gitarista Danijel Aseo , koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, s primesama istočnjačkog zvuka. U programu će nastupiti i strastveni gitarista grupe ZAZ – Gijom Žuel, virtuoz na violini, Mateo Galus i Ana Štajer , koja će svojim očaravajućim glasom upotpuniti ovaj muzički događaj.

Karte za koncert se prodaju u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i ON-Line: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login. Cena karte: 500,00 dinara

MONS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *