Новосадски Фест – овације за „Хероје радничке класе“

У препуној сали бископа Арена Синеплекс у Ноовм Саду синоћ је у оквиру Феста одржана премијера филма „Хероји радничке класе“ сценаристе и режисера Милоша Пушића.

Публици се поклонило више од тридесет улесника пројекта којои не своју реализацију чекао пуних десет година, највише због недостатка финансија. У време епидемијске кризе, ипак је филм добио подршку Филмског центра Србије, Покрајинског скеретаријата з акултуру и Министарства за културу, а то остварење након скоро десет година од писања сценарија не само да није изгубио на актуелности већ постаје све важнија тема у нашем друштву.

Тескобне животне приче грађевинских радника који су обесправљени и незаштићени, раскалашност и бескрупулозност инвеститора који са њима комуницира посредством своје помоћнице, а коју тумачи званично најбоља европска глумица за 2022.годину Јасна Ђуричић, само су неки од кључних елемената ове социјалне драме, иначе снимане у Новом Саду.

Један од главних актера је и „Профа“ којег слуми чувени Борис Исаковић, а симпатије новосадске публике највише је придобио млади Стефан Бероња Циле чији лик представља младост, ентузијазам, чистоту и наду у боље сутра, упрскос сивилу свакодневице.

Остале улоге, углавном грађевинских радника, тумаче: Михајло Баџа Плескоњић, Ервин Хаџимуртезић, Пеђа Марјановић, Марко Васиљевић и Бојан Милановић.

Редитељ и сценариста Миош Пушић режирао је кратки играни филм „Успаванка за дечака и два дугометражна: Јесен у мојој улици и „Одузимање“, а био је и продуцент филма „Мој јутарњи осмех „Марка Ђорђевића.

Извор: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *