Novosadski Fest – ovacije za „Heroje radničke klase“

U prepunoj sali biskopa Arena Sinepleks u Noovm Sadu sinoć je u okviru Festa održana premijera filma „Heroji radničke klase“ scenariste i režisera Miloša Pušića.

Publici se poklonilo više od trideset ulesnika projekta kojoi ne svoju realizaciju čekao punih deset godina, najviše zbog nedostatka finansija. U vreme epidemijske krize, ipak je film dobio podršku Filmskog centra Srbije, Pokrajinskog skeretarijata z akulturu i Ministarstva za kulturu, a to ostvarenje nakon skoro deset godina od pisanja scenarija ne samo da nije izgubio na aktuelnosti već postaje sve važnija tema u našem društvu.

Teskobne životne priče građevinskih radnika koji su obespravljeni i nezaštićeni, raskalašnost i beskrupuloznost investitora koji sa njima komunicira posredstvom svoje pomoćnice, a koju tumači zvanično najbolja evropska glumica za 2022.godinu Jasna Đuričić, samo su neki od ključnih elemenata ove socijalne drame, inače snimane u Novom Sadu.

Jedan od glavnih aktera je i „Profa“ kojeg slumi čuveni Boris Isaković, a simpatije novosadske publike najviše je pridobio mladi Stefan Beronja Cile čiji lik predstavlja mladost, entuzijazam, čistotu i nadu u bolje sutra, uprskos sivilu svakodnevice.

Ostale uloge, uglavnom građevinskih radnika, tumače: Mihajlo Badža Pleskonjić, Ervin Hadžimurtezić, Peđa Marjanović, Marko Vasiljević i Bojan Milanović.

Reditelj i scenarista Mioš Pušić režirao je kratki igrani film „Uspavanka za dečaka i dva dugometražna: Jesen u mojoj ulici i „Oduzimanje“, a bio je i producent filma „Moj jutarnji osmeh „Marka Đorđevića.

Izvor: Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *