Игор Мировић изабран за председника Покрајинске владе

Већином гласова посланика у Скупштини Војводине, Игор Мировић изабран је за председника Покрајинске владе. Председник Мировић представио је данас програм и чланове Владе, која ће имати исти број чланова као и претходна и исти делокруг рада секретаријата.

Мировић је данас уочи седнице Скупштине Војводине истакао да ће Покрајинску владу чинити широка коалиција, не само са партнерима са листе Српске напредне странке, већ и са Савезом војвођанских Мађара као стратешким партнером СНС-а и са коалицијом Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије.

Како је казао председник, веома је важна вест да ће и представници словачке и хрватске националне мањине бити део Покрајинске владе.

„Биће ово влада континуитета са програмом који је заснован на принципима постављеним у протекле четири године, али и оним приоритетима који се појављују у нашем друштву и целом свету. Оптимизам темељим на резултатима које смо постигли јер Војводина предњачи када је реч о смањењу незапослености.“, казао је Мировић.

Према његовим речима, претходне четири године имали смо значајан привредни и индустријски раст. Постављени су добри темељи у свим областима са акцентом на здравство, привреду и економију.

„Од сутра нас очекују нови изазови, а то су проблеми изазвани пандемијом ковида 19, економски развој наше земље, као и планирање буџета за наредну годину“, казао је председник Мировић.

покрајинска влада
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *