DAN POBEDE – BESMRTNI PUK SRBIJE ODAO POŠTU NOVOSADSKOM PARTIZANSKOM ODREDU

Povodom Dana pobede nad fašizmom, delegacija Narodnog patriotskog udruženja „Besmrtni puk Srbije“ položila je cveće na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

Tom prilikom predsednik „Besmrtnog puka Srbije“ Petar Kočić istakao je da obeležavanje 9.  maja „nije  samo čin sećanja na borbu protiv fašizma i nacizma i na žrtve koje su za tu slobodu pale tokom Drugog svetskog rata“, nego da je reč i o svojevrsnom „otporu neonacizmu koji u nekim svetskim krugovima nastoji da se vrati na istorijsku scenu“.

On je pozvao sve patriote, sve ljude čistog srca i dobrih namera, da podrže ideju „Besmrtnog puka Srbije“ koja, kako je objasnio, podrazumeva da se u našoj zemlji narodno jedinstvo i interesi države postave ispred bilo kakvih drugih interesa.

Polaganju cveća na spomenih Novosadskom partizanskom odredu, osim delegacije Besmrtnog puka Srbije,  prisustvovali su i gosti iz Estonije, predsednik Talinskog društva učesnika Drugog svetskog rata Leonid Kišnarjov kao i predstavnik tog društva za međunarodnu saradnju Andrej Lazurin (na gornjoj slici desno).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *