Новогодишње чаролије НС Маркета

Једанаести НС Маркет под слоганом „Новогодишње чаролије“ биће одржан у петак, 27. децембра – од 17 до 22 часа и
у суботу, 28. децембра – од 11 до 18 часова у простору Културне станице „Еђшег“ (улица Антона Чехова 4).

Децембар је месец даривања, радости и сјаја. У том расположењу дочекујемо 11. НС Маркет, који ће Новосађанкама и Новосађанима понудити праве и уникатне поклоне за њих и њихове најближе. Новогодишњи НС Маркет обиловаће искрама које долазе из најразличитијих и најкреативнијих радионица наших излагача.

У КС „Еђшег“ у петак, 27. децембра и суботу, 28. децембра посетиоци ће моћи да набаве ручно рађене производе од дрвета, текстила, метала, коже, стакла, да дегустирају домаћу храну и пиће са пољопривредних газдинстава, да се препусте чарима природне козметике и благодетима етарских уља…

У складу и са празничним расположењем, припремили смо занимљив пратећи програм, посебно у суботу, када ће у посети НС Маркету моћи да уживају и наши најмлађи суграђани.
У петак, 27. децембра од 19 часова уживаћемо у музици наших пријатеља из бенда „Тњо Фингерс“.

У суботу, 28. децембра од 11 до 14 часова најмлађи посетиоци НС Маркета моћи ће да науче нешто више о папирном моделарству. У радионици, коју ће водити Јелена Допуђ са сарадницима, правиће капице и честитке са ликовима из бајке и на тај начин развијати моторику, спретност, креативност, машту, вербалну и невербалну комуникацију. Радионица је отворена за све заинтересоване малишане.

У 12 часова наступиће инклузивни хор „Исон“ који окупља децу са сметњама у развоју из ШОСО „Милан Петровић“, наставнике и професоре из ове школе, као и ученике и професоре из других школа. За последњих 15 година „Исон“ је имао више од 2.000 концертних наступа, био је гост на многим приредбама, део многих акција, фестивала, хуманитарних концерата и балова, радио и ТВ емисија, а његов рад је праћен и кроз многе часописе и новине.

Такође у суботу, од 15 до 17 часова биће одржана радионица „Твој фантастични цупцаке“ коју ће одржати „Kelly’s Cupcakes“. Радионицу води млада и предузетна Новосађанка Вања Ђурђев, којој је, због изразите кративности у презентовању производа, припала титула „Нај штанд НС Маркета“. Десет заљубљеника и заљубљеница у капкејкове, који су одабрани на конкурсу за учешће у радионици, научиће како да својим слаткишима дају изглед који ће мами. Сваки учесник/ца радионице задржаће своје капкејкове као поклон, а декорације које Kelly’s Cupcakes и публика буду оценили као најуспешније, биће додатно награђене.

Као и увек, бираћемо Нај штанд, тако да ће бити награда и за публику и за излагаче. За музику ће током читавог „Новогодишњег маркета“ бити задужен наш Ди џеј  Јован, а на хуманитарној тезги ће производе излагати „Пет Маркет 021“, који помаже животињама које немају дом. На њиховом штанду ће бити изложени различити ханд маде и предмети рађени декупаж техником, а сав новац биће упућен директно лечењу, храњену и збрињавању уличних, односно напуштених, животиња.

Драги Новосађани и сви који будете у Новом Саду у петак, 27. децембра и суботу, 28. децембра, добродошли сте на нови сусрет са малим произвођачима, занатлијама, креативцима и иноваторима. Посебан позив упућујемо онима који још нису стигли да купе поклоне, јер ће код нас пронаћи најсавршеније изненађење за себи драге људе. (060 533 55 07
064 187 37 87)

НС МАРКЕТ ТИМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *