Нови Сад место „Сусрета“

Нови позив за локалне уметнике отвара тим Културфорума у сарадњи са „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ где им се пружа прилика да са својим савременим и аутентичним радовима постану део десете Групне продајне изложбе малог формата „Сусрет“, инспирисане годином када ће Нови Сад бити Европска престоница културе. Конкурс је отворен до 7. децембра, а мејл адреса за пријаву је kulturforum.odkr@gmail.com.
Слоган „Сусрети“ долази од идеје да ће управо Нови Сад те 2021. године бити место фокуса европске културе, те сусрета домаћих и међународних уметника и актера у култури, због чега и уметници који се одлуче да учествују треба, у својим радовима, да се фокусирајуна разноврсне облике„сусрета“.
„Прикључујући се енергији наступајућих догађаја од европског значаја, који ће се у наредним годинама одиграти у Новом Саду, настојимо да ова изложба буде сусрет домаћих ликовних и примењених уметника млађе генерације, са великом културном манифестацијом, каква европска престоница културе јесте, али и са широком публиком, и посебно, локалном заједницом којој се КС Еђшег обраћа“ наводи у тим Културфорума.
Изложба ће бити реализована од 16. до 29. децембра у културној станици Еђшег.
Темом„сусрета” Културфорум, заједно са уметницима, настоји да реагује на питања будућих уметничких и културних преспектива у земљи и региону. Када се уметник нађе пред изазовом савременог стваралаштава, пред публиком, а публика пред делима.
Информације о условима за пријављивање на конкурс можете пронаћи на фејсбук страници: https://www.facebook.com/kulturforum.odkr/?tn-str=k*F
Културфорум ОДКР од 2014. периодично приређује Групну продајну изложбу малог формата као својеврсни преглед и промоцију домаће сцене ликовних и примењених уметника млађе генерације, те програм за развој публике и тржишта уметности.

Нови Сад 2021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *