SPEKTAKL NA VELIKOM PLATNU – OPERA IZ METROPOLITENA I BALET IZ BOLJŠOJ TEATRA

Prvi put u bioskopu Sinepleks  Promenada, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate nefilmske sadržaje u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara. Od 31. oktobra do 12. decembra posetioci Sinepleksa u Novom Sadu će moći da uživaju u snimcima najgledanijih opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoj teatra iz prethodnih sezona.

Sezonu opera i baleta otvoriće 31. oktobra u 17h opera „Leteći Holanđanin“. Fransoa Žirard, čija je mistična, krvlju natopljena vizija Vagnerovog ,,Parsifala” poslata jedna od umetničkih vrhunaca proteklih Metovih sezona, ovaj put se okreće drugom Vagnerovom remek-delu, ,,Leteći Holanđanin”, kojim diriguje Valeri Gergiev. Prvi put u Metu, Sir Brajan Terfel tumači ulogu misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvijek luta morima. Anja Kampe je odana Senta čija ga ljubav može osloboditi. Budući da je Senta opsednuta portretom legendarnog moreplovca, pozornica Meta pretvorena je u kolosalno ulje na platnu. Franc Josef Selig tumači ulogu Sentinog oca Dalanda, Sergej Skorokhodov nastupa u ulozi lovca Erika, David Portilo tumači ulogu Kormilara, a Mihoko Fujimura Sentinu dadilju Meri.


U okviru programa Met na bis, posetioci Sinepleks Promenade imaće priliku da pogledaju i ostale poznate naslove kao što su „Trubadur” (14.11), Pučinijeva „Toska“ (28.11) i “Madam Baterflaj” (12.12).
Prvi balet iz Boljšoja čiji će snimak biti prikazan 8. novembra u 16h u bioskopu Sinepleks Promenada je “Romeo i Julija”, u novoj produkciji Gunodovog dela zasnovanog na Šekspirovom klasiku. Damrau debituje u ulozi Julije u produkciji Bartlet Šer, kojom diriguje Gianandrea Noseda. Eliot Madore peva ulogu Merkucija dok Mihail Petrenko igra franjevca Lorenca. Šerova postavka je premijerno prikazana 2008. godine na festivalu u Salzburgu.
22. novembra biće prikazan balet “Dama s kamelijama”. Boljšoj je udahnuo novi život ovom tragičnom remek-delu i Šopenovoj izvanrednoj muzici. „Dama s kamelijama“ predstavlja skup emotivnih i dramatičnih momenata koje na scenu može izneti samo baletska trupa Boljšoj teatra. Prema Financial Times-u, „Ovaj karakteristični balet je konačno pronašao trupu ravnopravnu izazovima koje postavlja igračima“.
Pred praznike, 6. decembra, omiljena božićna priča ,,Krcko Oraščić” povešće publiku svih uzrasta na magično putovanje kroz čarobni svet Hofmanove bajke.
Baleti i opere su posebno snimani za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka i tako pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu.
Opere će biti prikazane od 17, a baleti od 16 časova. Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 800 dinara po predstavi. Kupovinom sve 4 ulaznice za prikazivanje opera ostvaruje se pravo na sniženu cenu karte od 600 dinara, dok se po istim cenama mogu kupiti pojedinačne ulaznice ili komplet ulaznica za balet.
Pojedinačne karte mogu se kupiti uz Cinepledždž bonus karticu radi sakupljanja bodova (ograničeno na 2 kupljene karte dnevno).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *