СПЕКТАКЛ НА ВЕЛИКОМ ПЛАТНУ – ОПЕРА ИЗ МЕТРОПОЛИТЕНА И БАЛЕТ ИЗ БОЉШОЈ ТЕАТРА

Први пут у биоскопу Синеплекс  Променада, гледаоци ће имати прилику да из биоскопских седишта прате нефилмске садржаје у извођењу ансамбала престижних светских театара. Од 31. октобра до 12. децембра посетиоци Синеплекса у Новом Саду ће моћи да уживају у снимцима најгледанијих опера из Метрополитена и балета из Бољшој театра из претходних сезона.

Сезону опера и балета отвориће 31. октобра у 17х опера „Летећи Холанђанин“. Франсоа Жирард, чија је мистична, крвљу натопљена визија Вагнеровог ,,Парсифала” послата једна од уметничких врхунаца протеклих Метових сезона, овај пут се окреће другом Вагнеровом ремек-делу, ,,Летећи Холанђанин”, којим диригује Валери Гергиев. Први пут у Мету, Сир Брајан Терфел тумачи улогу мистериозног Холанђанина, осуђеног да заувијек лута морима. Ања Кампе је одана Сента чија га љубав може ослободити. Будући да је Сента опседнута портретом легендарног морепловца, позорница Мета претворена је у колосално уље на платну. Франц Јосеф Селиг тумачи улогу Сентиног оца Даланда, Сергеј Скорокходов наступа у улози ловца Ерика, Давид Портило тумачи улогу Кормилара, а Михоко Фујимура Сентину дадиљу Мери.


У оквиру програма Мет на бис, посетиоци Синеплекс Променаде имаће прилику да погледају и остале познате наслове као што су „Трубадур” (14.11), Пучинијева „Тоска“ (28.11) и “Мадам Батерфлај” (12.12).
Први балет из Бољшоја чији ће снимак бити приказан 8. новембра у 16х у биоскопу Синеплекс Променада је “Ромео и Јулија”, у новој продукцији Гунодовог дела заснованог на Шекспировом класику. Дамрау дебитује у улози Јулије у продукцији Бартлет Шер, којом диригује Гианандреа Носеда. Елиот Мадоре пева улогу Меркуција док Михаил Петренко игра фрањевца Лоренца. Шерова поставка је премијерно приказана 2008. године на фестивалу у Салзбургу.
22. новембра биће приказан балет “Дама с камелијама”. Бољшој је удахнуо нови живот овом трагичном ремек-делу и Шопеновој изванредној музици. „Дама с камелијама“ представља скуп емотивних и драматичних момената које на сцену може изнети само балетска трупа Бољшој театра. Према Финанциал Тимес-у, „Овај карактеристични балет је коначно пронашао трупу равноправну изазовима које поставља играчима“.
Пред празнике, 6. децембра, омиљена божићна прича ,,Крцко Орашчић” повешће публику свих узраста на магично путовање кроз чаробни свет Хофманове бајке.
Балети и опере су посебно снимани за биоскопска платна у високој резолуцији са више камера, уз висок квалитет звука и тако пружају публици јединствену прилику да доживе непосредну блискост са извођачима и уживају у јединственом погледу на сцене најеминентнијих позоришних кућа на свету.
Опере ће бити приказане од 17, а балети од 16 часова. Карте су у продаји и могу се купити по цени од 800 динара по представи. Куповином све 4 улазнице за приказивање опера остварује се право на снижену цену карте од 600 динара, док се по истим ценама могу купити појединачне улазнице или комплет улазница за балет.
Појединачне карте могу се купити уз Цинеплеџџ бонус картицу ради сакупљања бодова (ограничено на 2 купљене карте дневно).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *