U Kuli se gradi moderan sportsko-rekreativni centar

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas radove na izgradnji sportsko-rekreativnog centra u Kuli, investicije koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Opština Kula. Dosadašnja vrednost radova je oko 335 miliona dinara.

Milićević je rekao da je sa predsednikom Opštine Kula razgovarao o zajedničkom apliciranju kod Vlade Srbije i fondova kako bi se obezbedila sredstva za završetak projekta u narednih godinu dana.

„Radi se o jednom grandioznom projektu koji nije dimenzioniran samo za Kulu, jer treba da bude velika razvojna šansa za ovaj deo Bačke i jedna od razvojnih poluga privrede u opštini Kula“, kazao je Milićević.

On je naveo da se turizam u Srbiji dobro razvija, te da je u 2019. godini prihod od turizma bio oko 1,4 milijarde evra.

„Ako se vratimo samo nekoliko godina unazad, to je bilo na nivou od 700 do 800 miliona evra. Za svega  pet-šest  godina, Srbija je duplirala prihod od turizma. To je jedna ozbiljna privredna grana koja znatno doprinosi našoj ekonomiji i rastu BDP-a“, rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada je za četiri godine izdvojila skoro 921 milion dinara za finansiranje projekata na teritoriji opštine Kula. Finansirana je sanacija dečjeg dispanzera u Sivcu, obnova škola, izgradnja vodnih objekata i kanalizacije, zatim saobraćajnica i prateće infrastrukture u industrijskoj zoni, uređenje atarskih puteva.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da radovi na izgradnji nijednog trenutka nisu prestajali i pored teškoća koje su ih pratile.

„Razgovarali smo kako da obezbedimo sredstva za dalju gradnju i nadamo se da ćemo sledeće godine imati prve kupače u ovom sportskom kompleksu“, rekao je Miljanić i dodao da nedostaje oko 160 miliona dinara za završetak prve faze i dobijanje upotrebne dozvole.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *