Амира Медуњанин и Војвођански симфонијски оркестар 15. и 16. децембра на великој сцени СНП

Ускоро догађаји који ће јако обрадовати нашу бројну публику, јер када вас једном само дотакне топлина њеног гласа и искреност њене интерпретације, „купила” вас је заувек!

Амира Медуњанин, балканска етно дива и Војвођански симфонијски оркестар 15. и 16. децембра на великој сцени Српског народног позоришта!

На репертоару најављених догађаја ће се наћи песме с Амириног најновијег албума, »За Њу и Њега« (For Him and Her), објављеног у јуну 2020. године. Реч је о »оживљененим« мелодијама незаборавних извођача народне музике – Томе Здравковића и Силване Арменулић, одевеним у Амирин стил и емоцију и у аранжманима за симфонијски оркестар.

Концертом ће дириговати маестро Микица Јевтић.

Улазнице су од данас у продаји на благајни Српског народног позоришта, према радном времену билетарнице. Он лине резервације и куповина на: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index
Цене улазница: 2.500,00 партер и 2.000,00 балкон

Капацитет гледалишта је смањен, у складу с актуелним епидемилошким мерама.

***
Амира Медуњанин, већ преко две деценије на посебан начин пева севдалинке откривајући нам њихово непресушно мелодијско благо и приче које чувају древну традицију, а у којима се, захваљујући њеним убедљивим извођењима, сви проналазимо.
Има веома садржајан и густ распоред концерата по читавој Европи, Америци, Аустралији и Азији.
Први пут Нови Сад ју је чуо, захваљујући Музичкој омладини Новог Сада, 3. августа 2012. у у врту Средњошколског дома у дуу с гитаристом Бошком Јовићем.
Често залази и у друге жанрове и сарађује с бројним успешним музичарима и ансамблима класичне, џез, етно и поп музике.
Захваљујући дугогодишњој и богатој сарадњи Музичке омладине Новог Сада и Војвођанског симфонијског оркестра, Амира Медуњанин је запевала и са симфонијским, и то баш нашим оркестром.
Већ након првог заједничког наступа, у децембру 2018. године било је договорено, да то буде почетак грађења традиције, да сваки крај година које буду уследиле обележи један њихов заједнички концерт.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *