Вучић: Сутра стиже 500.000 доза „Синофарма“, до краја месеца имаћемо укупно два милиона вакцина

Сутра после подне или увече у Србију стиже још 500.000 доза кинеске вакцине „Синофарм“, најавио је данас председник Александар Вучић.

Такође, он је саопштио да је обезбеђено да 15. и 22. фебруара стигне укупно још 88.000 доза Фајзера, у првом наврату 42.000 и у другом 46.000.

До 20. фебруара у Србију стиже и 125.000 -150.000 вакцина АстраЗенека, за шта је потписан уговор, навео је Вучић и подсетио да је јутрос у Србију већ стигло додатних 50.000 прве доза руске вакцине, док ће друге дозе стићи кроз 15 дана.

„До краја фебруара имаћемо укупно два милиона доза вакцина, којима ће бити вакцинисано милиона грађана“, нагласио је Вучић и додао да то говори о великом раду и труду свих који су у том процесу учестовали.

Вучић је рекао да је најважнија вест за грађане управо то како и на који начин се набављају вакцине, јер вакцина значи напредак економије и будућност.

„Идемо на даљу масовну вакцинацију људи. А, тек ревакцинација гарантује да нећете имати најтеже последице“, рекао је Вучић.

Он је захвалио председнику Кине Си Ðинпингу, и председнику Русије Владимиру Путину на свој подршци и помоћи коју су пружили као пријатељи Србије.

Вучић је истакао и да је поносан на све резултате које је Србија остварила у процесу вакцинације.

извор: ТАНЈУГ
фото: Танјуг (Сава Радовановић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *