И ове године су велики од срца даровали мале

Захваљујући људима и деци доброг срца и фирмама ова неформална група направила је пакетиће који садрже слаткише, школски прибор и играчке, као и пакете са конзервираном храном.

Пандемија Ковид 19 је породице које су се налазиле на рубу егзистенције довела у још тежу ситуацију и ово је био један од начина да им се олакшају празнични дани и да се деци измами осмех на лице – објаснила је Марија Ердељи испред групе Велики за мале.

Ово неформално удружење које чине млади људи организује акцију трећу годину заредом. Уз одличну организацију активиста акција се врло брзо раширила по целом граду. Оно што је најбитније јесте да сваке године успеју макар мало да измаме осмехе на лицима деце као и наду код њихових родитеља за боље сутра. „Наше мало њима значи много!“, то може бити неки вид слогана којим се води ова група младих људи!

Акцију је подржала, као и сваке године до сада Привредна комора Војводине, а ове године су се прикључили часопис за децу „Невен, ученици Економске школе из Бачке Паланке великог срца која су припремили велики пакет за своје суграђане, као и многи појединци и организације који су желели да остану анонимни.

Велику захвалност организатори упућују свим сарадницима који подржавају њихову визију да помогну онима којима је то неопходно. Оваквих акција треба да је што више, на нашу велику жалост социјално угрожене деце има пуно, али веома смо срећни што се хуманост вратила у наш град. Желимо свима новогодишњу и божићну чаролију – закључује Марија.

извор: омладинскеновине
фото: Марија Ердељи

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *