ОДРЖАН САСТАНАК ВУЧЕВИЋА И АМБАСАДОРА МАРОКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Краљевине Мароко Њ.Е. Мохамедом Амином Белхажом. Градоначелник се захвалио амбасадору на посети, а Белхаж је честитао Новом Саду на званичном преузимању титуле Европске престонице културе и пожелео успешну 2022. годину када ће програмске активности тог пројекта бити реализоване.

Званичници су водили разговор у складу са тим да је навршено 65 година дипломатских односа Републике Србије и Краљевине Мароко, оценивши да су ти односи традиционално пријатељски, али и развојни. На састанку је закључено да постоји велики простор за поспешивање сарадње на пољима културе, економије и туризма, а посебно имајући у виду значај пројекта ЕПК за Нови Сад, Србију и регион.

– Нови Сад ће бити место сусрета уметника из целог света, центар културе Европе и битан фактор развоја. Све ће то допринети туризму, привреди и уопште велика је прилика да се око добрих идеја умреже људи из различитих земаља, те да тако изнедре иновативне програме и процесе. У том погледу, отворени смо и за сваки вид размене и сарадње са градовима Марока, као афричке земље најближе Европи – истакао је Вучевић.

Саговорници су изразили задовољство што Србија и Мaроко гаје узајамно поштовање и залажу се за територијални интегритет и суверенитет и оценили да на тако чврстим везама, пријатељство може само да се развија, и то, између осталог, појединачним пројектима на нивоу градова.

“Мароко у Србији“ и “Србија у Мароку“ биће окоснице обележавања 65. годишњице дипломатских односа, па ће током ове године бити организовани различити догађаји који ће допринети још бољој сарадњи две земље, а неки од њих биће уприличени и у Новом Саду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *