I ove godine su veliki od srca darovali male

Zahvaljujući ljudima i deci dobrog srca i firmama ova neformalna grupa napravila je paketiće koji sadrže slatkiše, školski pribor i igračke, kao i pakete sa konzerviranom hranom.

Pandemija Kovid 19 je porodice koje su se nalazile na rubu egzistencije dovela u još težu situaciju i ovo je bio jedan od načina da im se olakšaju praznični dani i da se deci izmami osmeh na lice – objasnila je Marija Erdelji ispred grupe Veliki za male.

Ovo neformalno udruženje koje čine mladi ljudi organizuje akciju treću godinu zaredom. Uz odličnu organizaciju aktivista akcija se vrlo brzo raširila po celom gradu. Ono što je najbitnije jeste da svake godine uspeju makar malo da izmame osmehe na licima dece kao i nadu kod njihovih roditelja za bolje sutra. „Naše malo njima znači mnogo!“, to može biti neki vid slogana kojim se vodi ova grupa mladih ljudi!

Akciju je podržala, kao i svake godine do sada Privredna komora Vojvodine, a ove godine su se priključili časopis za decu „Neven, učenici Ekonomske škole iz Bačke Palanke velikog srca koja su pripremili veliki paket za svoje sugrađane, kao i mnogi pojedinci i organizacije koji su želeli da ostanu anonimni.

Veliku zahvalnost organizatori upućuju svim saradnicima koji podržavaju njihovu viziju da pomognu onima kojima je to neophodno. Ovakvih akcija treba da je što više, na našu veliku žalost socijalno ugrožene dece ima puno, ali veoma smo srećni što se humanost vratila u naš grad. Želimo svima novogodišnju i božićnu čaroliju – zaključuje Marija.

izvor: omladinskenovine
foto: Marija Erdelji

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *