Лончар: Највише заражених у Београду, оболело 690 здравствених радника

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је данас да је и даље највећи број заражених у Београду – 42,81 одсто, уз напомену да су на Инфективној клиници у протекла 24 сата обављена 164 прегледа, узето је 57 брисева, примљено двоје пацијената, а у друге здравствене установе прослеђено 54.

У КБЦ било је 30 отпуста, 20 пријема, хоспитализовано укупно 340 пацијената. У њиховој тријажној амбуланти је обављено 30 прегледа мање него претходне недеље, рекао је Лончар за ТВ Пинк.

Болница на Звездари је имала 22 отпуста и 27 пријема, 299 хоспитализованих, а Бањица 12 отпуста и 10 пријема, додао је Лончар.

Говорећи о ситуацији на југу Србије, Лончар је рекао да су у КЦ Ниш хоспитализована 382 пацијента, од којих је 157 позитивно на корону.

Лончар је напоменуо да је 690 здравствених радника позитивно на коронавирус, од чега је 72 хоспитализовано, а углавном су заражени ван радног места.

Тест није тај који лечи, битно је какве симптоме људи имају. Много тога не знамо о корони, али лекари сада на основу искуства са великом прецизношћу на основу прегледа могу да потврде да ли је корона или није, навео је Лончар.

У односу на прошлу недељу смањен број прегледа и пријема

У односу на прошлу недељу број прегледа и пријема у ковид болнице је смањен, изјавио је  министар здравља Лончар, који је додао да сада расте број контролних прегледа.

Направљени су и нови договори за Лесковац, Петровац на Млави и друга места где се појављају позитивни пацијенти у старачким домовима или неким другим организацијама.

„Данас ће на Кризном штабу у Нишу бити тема село Кнез, то је болница која је била у функцији, али сада није и причаће се о томе да се уложи и припреми за јесен јер уз мања улагања може да буде озбиљан додатни капацитет од 400 кревета“, казао је Лончар.

Како каже, болнице које се зидају у Београду и Крушевцу са 1.500 кревета показују да се озбиљно размишља о капацитетима за јесен.

извор: ТАНЈУГ, ФоНет
фото: Танјуг (Раде Прелић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *