АМБАСАДОР ШПАНИЈЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и амбасадор Краљевине Шпаније Њ. Е. Раул Бартоломе Молина састали се у Градској кући. Вучевић му је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство што се шпанске компаније представљају на овогодишњем Пољопривредном сајму у Новом Саду.

Амбасадор Молина и градоначелник Вучевић сложили су се да је веома добро што се та важна манифестација одржава упркос сложеној епидемиолошкој ситуацији, констатујући да без јаке економије, друштво не може адекватно да одговори на бројне изазове.

Вучевић је рекао да ће искуства Шпаније, као велесиле у пољопривреди, много значити овдашњим предузећима из те области, истичући да Нови Сад настоји да подстакне пољопривредне произвођаче, посебно у органској производњи.

Амбасадор Молина честитао је Новом Саду на титули Европске престонице културе наглашавајући да ће се Србија и путем тог пројекта проближити Европској унији, те да су активности на европском путу од суштинске важности за даљи развој целог региона.

Градоначелник Вучевић захвалио се на подршци Краљевине Шпаније када је реч о европским интеграцијама, као и на принципијелном ставу када је реч о територијалном интегритету Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *