AMBASADOR ŠPANIJE POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Kraljevine Španije NJ. E. Raul Bartolome Molina sastali se u Gradskoj kući. Vučević mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što se španske kompanije predstavljaju na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Ambasador Molina i gradonačelnik Vučević složili su se da je veoma dobro što se ta važna manifestacija održava uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, konstatujući da bez jake ekonomije, društvo ne može adekvatno da odgovori na brojne izazove.

Vučević je rekao da će iskustva Španije, kao velesile u poljoprivredi, mnogo značiti ovdašnjim preduzećima iz te oblasti, ističući da Novi Sad nastoji da podstakne poljoprivredne proizvođače, posebno u organskoj proizvodnji.

Ambasador Molina čestitao je Novom Sadu na tituli Evropske prestonice kulture naglašavajući da će se Srbija i putem tog projekta probližiti Evropskoj uniji, te da su aktivnosti na evropskom putu od suštinske važnosti za dalji razvoj celog regiona.

Gradonačelnik Vučević zahvalio se na podršci Kraljevine Španije kada je reč o evropskim integracijama, kao i na principijelnom stavu kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *