ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

Предавање Милорада Вукашиновића на тему „Свет 2020. године“ можете погледати 28. децембра у 18 часова на Jутјуб каналу КЦНС.

Милорад Вукашиновић, новинар и публициста, говориће о карактеристикама актуелне кризе на измаку 2020. године. На предавању ће бити речи и о темама које је овај аутор, у форми геополитичких есеја, обрађивао током ове године.

Предавање историчара Милована Балабана на тему „Достојевски и руска империјална идеја“ можете погледати у понедељак, 28. децембра, у 20 часова на званичном Јутјуб каналу КЦНС.

На предавању ће бити речи o визијама Достојевског везаним за историју Русије, Европе, али и читавог света. Дакле, тема ће , осим осврта на живот и књижевног опуса руског писца, бити и виђење улоге Русије у светској историји. Русија је баштинила идеју византијског царства, а који је смисао те идеје и како се она перцепира из угла Достојевског, те на који начин се она разликује од западне империјалне идеје, покушаћемо да објаснимо на предавању.

Предавање др Милоша Савина на тему „Истина о Светозару Милетићу“ можете погледати у уторак, 29. децембра, у 18 часова на нашем Јутјуб каналу.

Светозар Милетић је неспорно кључна личност српске политичке мисли и праксе у другој половини 19. века. Након Милетићевог потонућа у најтежи облик болести, што је изазвало престанак његових друштвених и политичких активности, његов лик и дело постају предмет догматизације и накнадног политичког тумачења. Циљ овог предавања је да укаже на реалне, доказиве историјске чињенице везане за политички рад Светозара Милетића.

Предавање Лазара Слепчева, политичког аналитичара, на тему  „Облици власти кроз историју“ можете погледати 30. децембра у 18 часова на нашем Јутјуб каналу.

На предавању ће бити речи о појму власти, као и облицима владања кроз историју. Од владавине појединаца, преко владавине групе, до представничког облика власти.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *