ONLAJN PREDAVANJA U KULTURNOM CENTRU NOVOG SADA

Predavanje Milorada Vukašinovića na temu „Svet 2020. godine“ možete pogledati 28. decembra u 18 časova na Jutjub kanalu KCNS.

Milorad Vukašinović, novinar i publicista, govoriće o karakteristikama aktuelne krize na izmaku 2020. godine. Na predavanju će biti reči i o temama koje je ovaj autor, u formi geopolitičkih eseja, obrađivao tokom ove godine.

Predavanje istoričara Milovana Balabana na temu „Dostojevski i ruska imperijalna ideja“ možete pogledati u ponedeljak, 28. decembra, u 20 časova na zvaničnom Jutjub kanalu KCNS.

Na predavanju će biti reči o vizijama Dostojevskog vezanim za istoriju Rusije, Evrope, ali i čitavog sveta. Dakle, tema će , osim osvrta na život i književnog opusa ruskog pisca, biti i viđenje uloge Rusije u svetskoj istoriji. Rusija je baštinila ideju vizantijskog carstva, a koji je smisao te ideje i kako se ona percepira iz ugla Dostojevskog, te na koji način se ona razlikuje od zapadne imperijalne ideje, pokušaćemo da objasnimo na predavanju.

Predavanje dr Miloša Savina na temu „Istina o Svetozaru Miletiću“ možete pogledati u utorak, 29. decembra, u 18 časova na našem Jutjub kanalu.

Svetozar Miletić je nesporno ključna ličnost srpske političke misli i prakse u drugoj polovini 19. veka. Nakon Miletićevog potonuća u najteži oblik bolesti, što je izazvalo prestanak njegovih društvenih i političkih aktivnosti, njegov lik i delo postaju predmet dogmatizacije i naknadnog političkog tumačenja. Cilj ovog predavanja je da ukaže na realne, dokazive istorijske činjenice vezane za politički rad Svetozara Miletića.

Predavanje Lazara Slepčeva, političkog analitičara, na temu  „Oblici vlasti kroz istoriju“ možete pogledati 30. decembra u 18 časova na našem Jutjub kanalu.

Na predavanju će biti reči o pojmu vlasti, kao i oblicima vladanja kroz istoriju. Od vladavine pojedinaca, preko vladavine grupe, do predstavničkog oblika vlasti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *