Zanimanje: mama u vreme izolacije

Ja sam Mina Milenković i pre svih svojih zanimanja ja sam jedna vesela mama jedne još veselije devojčice, Tonje. Bavim se fotografijom od srednje škole,volim rad sa decom,imam mnogo hobija ali pre svega  jako volim  prirodu i sve što ona nosi.
Planinarenje,pecanje,životinje,sadnju biljaka, sve što možemo kroz praksu da naučimo i da  pritom uživamo. Kreativnost i slobodan pristup deci kroz igru pre svega su na neki način moj moto.
Moja devojčica i ja volimo da istražujemo,eksperimentišemo i isprobavamo nove stvari.
Koliko god bili umorni a radite sa decom, verujte da će se jednom isplatiti, upravo kroz vaše dete.

Kao mama,trudim se da uvek slobodno vreme iskoristimo na kreativan i edukativan način.Imamo sreću da vreme izolacije provodimo i u dvorištu pa je inspiracija za igru još veća. Koristimo vreme takođe i da radimo domaće zadatke koje smo dobili od Tonjinih vaspitačica.

Proleće je vreme sadnje, pa se trudimo koliko možemo da zasadimo. Da sređujemo dvorište,budemo na vazduhu, družimo se sa kućnim ljubimcima, negujemo cveće, igramo se napolju.

U kući volimo da eksperimentišemo, pravimo kiflice,keksiće,crtamo,pravimo nakit od raznih materijala,zovemo drugare preko video poziva pa razmenjujemo ideje. Čitanje je obavezna aktivnost u našoj kući koja se obavlja s velikom radošću.

Volimo karton,kao lak materijal za igru i od njega pravimo šporetiće,rakete i ostale igračke. Recikliramo i stari tetrapak pa od njega pravimo kućice. Moje dete je kroz igru naučilo šta znači reciklaža i koliko je važno da čuvamo našu životnu sredinu.  Svakako, volimo da delimo inspiraciju sa drugim mamama.

Treba iskoristiti lepo vreme za boravak  barem  na terasi, ko nema dvorište. Poštovati propise nadležnih,raditi na sebi,učiti,istraživati,otkrivati,obnoviti neke stare ideje i planove, ali i ne forsirati sebe.  Dajte sebi malo oduška i lenčarite ako vam to prija,  jer sve je to za ljude. I naravno,kao i uvek a ne samo u vreme pandemije, brinuti o starijima i njihovom fizičkom i ništa manje bitnom psihičkom zdravlju.

#OSTANI KUĆI

piše: Mina Milenković
foto: privatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *