U TUZLI PREDSTAVLJENA KNJIGA ŽELJANE LUKIĆ RADOJIČIĆ

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Tuzla organizovalo je 9. decembra u Domu književnosti u Tuzli, promociju knjige  „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ autorke Željane Lukić Radojičić, koja je višestruko nagrađivana učiteljica i jedna od najboljih nastavnika sveta.

Autor na bajkovit način promoviše istinske vrednosti i vrline ljudi, te povezuje trougao dete-roditelj-učitelj.

Po rečima autorke ova knjiga je mešavina bajkovitih priča, a svaka priča predstavlja jednu vrlinu, koja bi, u odnosu na mane, trebalo da bude favorizovana. Poput odlučnosti, poverenja, snalažljivosti …

Junaci Mitra i Luka otkrivaju svoje maštovitastične avanture pune čarobnastičnih doživljaja tokom jeseni na selu.

Ovo je samo delić slagalice čarobne formule kojom učiteljica Željana afiriše i promoviše ideju da svaka škola može da bude škola srećnog učenja.

O knjizi su, u ime struke, govorile prof. Lejla Dervišević i prof. Suzana Ostojić. Prisutne je pozdravila predsednica SPKD „Prosvjeta“ Mirjana T. Lazarević uz kratak osvrt na knjigu, a moderator Barbara Pavljašević, koja je vešto i zanimljivo vodila ovo putovanje kroz knjigu u razgovoru sa autorkom, učinila je veče bajkovitim.

Ilhan Djedović, Monika Ostojić, Teodora Blažanović, Tanja Aćimović, Malena Vlkov, članovi sekcije „Jutra plavog sljeza“  i učenici OŠ „Lipnica“ bili su u ulogama glavnih likova knjige „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ te su govorili o lepim dečijim snovima, maštarijama i igrama. JU OŠ „Lipnica“ je i ovaj put saradnik u pripremi dela programa.

Posebnu notu ovom druženju u Tuzli dali su veoma emotivni susreti sa starim znancima čime je u lepom i toplom okruženju Doma književnosti ovo jesenje veče zaista bilo čarolija knjige.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *