U obnovu saobraćajnica u Bečeju uloženo preko 200 miliona dinara

„U rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica u centru Bečeja uloženo je preko 211 miliona dinara“, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević prilikim današnjeg obilaska Zelene ulice, u čiju je kompletnu obnovu uloženo oko 135 miliona dinara.

U Zelenoj ulici su obnovljene saobraćajnice, rasveta, saobraćajna signalizacija, pešačke i biciklističke staze.

Milićević je podsetio na to da je u centru Bečeja rekonstruisana i Dositejeva ulica, kao i kružni tok, a vrednost tih investicija je više od 76 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, u Bečej je iz pokrajinskog budžeta u prethodne četiri godine investirano više od 800 miliona dinara za saobraćajnice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, a ulagano je i u poljoprivredu, podsticaje mladima u selima, sportske i školske objekte.

„Razgovarali smo danas i o ambicijama šta raditi dalje na razvoju Bečeja, a svakodnevno kontaktiramo sa domaćim i stranim investitorima koji mogu da započnu poslovanje u ovoj opštini“, kazao je Milićević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je, zajedno sa sekretarima Vukom Radojevićem i Vladimirom Batezom i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljkom Kovačevićem, obišao i Sportski centar „Đorđe Predin Badža“, gde je potpisan ugovor vredan 3,7  miliona dinara za rekonstrukciju dela objekta u prizemlju.

Milićević je naveo da je Pokrajinska vlada do sada uložila oko 50 miliona dinara u rekonstrukciju ovog sportskog objekta.

„Od toga je 30 miliona dinara uloženo u sanaciju krova, što je bila prva velika investicija na ovom objektu od njegove izgradnje“, kazao je Milićević i dodao da je ulagano i u adaptaciju sanitarnog čvora i svlačionica.

On je naveo da je sa rukovodstvom Opštine razgovarao o  mogućnosti da se obezbede sredstva za krečenje sportske dvorane i klimatizaciju jedne od najlepših sportskih hala u Vojvodini.

Predsednik Opštine Bečej Dragan Tošić kazao je da je veoma zadovoljan saradnjom sa Pokrajinom u proteklom mandatu. Posebno je istakao rekonstrukciju Zelene ulice kao značajnu za taj grad, a naveo je i to da je u planu obnova ulica Zoltana Čuke i Danila Kiša.

„Obećanje koje smo pre četiri godine dali kada je reč o rekonstrukciji najznačajnijih saobraćajnica mi smo ispunili“, naveo je Tošić i dodao da ima još dosta posla i planova koji su uz saradnju sa Pokrajinom ostvarivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *