U Novom Sadu izgradnja nove policijske stanice

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin postpisali su danas ugovor o sufinansiranju izgradnje Policijske ispostave “Stari grad“ u Novom Sadu.

Izgradnja tog objekta planirana je u Radničkoj ulici br. 32, a objekat je projektovan na osnovu iskazanih potreba budućih korisnika, Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Reč je o najvećoj policijskoj ispostavi na teritoriji Novog Sada.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdvojilo 140 miliona dinara, ta sredstva su prebačena u budžet Grada, i preko Uprave za imovinu ćemo izgraditi kompletno novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici br. 32“, izjavio je Vučević.

Kako je dodao, grad Novi Sad je za parterno uređenje izdvojio oko 30 miliona dinara, a cilj je da se policiji obezbede najbolji mogući uslovi za rad kako bi građani imali veću bezbednost.

Zahvalio se MUP-u kao važnom partneru u rešavanju pitanja lokacije za kompaniju “Epic Games“, i naveo je da će u Novom Sadu biti podeljeno 2.000 stanova pripadnicima bezbednosnih službi.

Ministar Vulin zahvalio se Gradu Novom Sadu na partnerskom odnosu i izrazio očekivanje da će objekat biti izgrađen i pre predviđenog roka od 24 meseca.

„Nova stanica će omogućiti policiji da bolje radi i da bude bliža građanima. Zahvaljujući zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, policija nikad nije imala viši standard, i nastavljamo da dalje unapređujemo njihov položaj“, poručio je Vulin.

Kako je dodao, inicijativa predsednika Vučića da se grade stanovi za pripadnike bezbednosnih službi je prvo organizovano rešavanje njihovog stambenog pitanja od vremena socijalističke Jugoslavije, a Novi Sad je, kako naglašava, pokazao zavidnu brzinu u izvođenju radova na izgradnji tih stanova.

izvor, foto: Grad Novi Sad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *