У Новом Саду изградња нове полицијске станице

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Александар Вулин постписали су данас уговор о суфинансирању изградње Полицијске испоставе “Стари град“ у Новом Саду.

Изградња тог објекта планирана је у Радничкој улици бр. 32, а објекат је пројектован на основу исказаних потреба будућих корисника, Министарства унутрашњих послова, наводи се у саопштењу Града Новог Сада.

Реч је о највећој полицијској испостави на територији Новог Сада.

„Министарство унутрашњих послова је издвојило 140 милиона динара, та средства су пребачена у буџет Града, и преко Управе за имовину ћемо изградити комплетно нову полицијску станицу у Радничкој улици бр. 32“, изјавио је Вучевић.

Како је додао, град Нови Сад је за партерно уређење издвојио око 30 милиона динара, а циљ је да се полицији обезбеде најбољи могући услови за рад како би грађани имали већу безбедност.

Захвалио се МУП-у као важном партнеру у решавању питања локације за компанију “Epic Games“, и навео је да ће у Новом Саду бити подељено 2.000 станова припадницима безбедносних служби.

Министар Вулин захвалио се Граду Новом Саду на партнерском односу и изразио очекивање да ће објекат бити изграђен и пре предвиђеног рока од 24 месеца.

„Нова станица ће омогућити полицији да боље ради и да буде ближа грађанима. Захваљујући залагању председника Александра Вучића, полиција никад није имала виши стандард, и настављамо да даље унапређујемо њихов положај“, поручио је Вулин.

Како је додао, иницијатива председника Вучића да се граде станови за припаднике безбедносних служби је прво организовано решавање њиховог стамбеног питања од времена социјалистичке Југославије, а Нови Сад је, како наглашава, показао завидну брзину у извођењу радова на изградњи тих станова.

извор, фото: Град Нови Сад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *