Na Floridi manifestacija u čast „Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti“

U petak 16. decembra, u 12 časova po lokalnom vremenu, u Kaselberiju kod Orlanda na Floridi biće održana književna manifestacija „U čast Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti“. Program se održava u čuvenom gradskom parku (Lake Concord Park) ispred Skupštine Grada Kaselberija, gde je postavljena skulptura „Beogradski čitač“ (Belgrade Reader).

U programu kod skulpture „Beogradski čitač“ nastupiće srpski pisci Miodrag Jakšić iz Beograda, Ilija Šaula iz Filadelfije, Gordana Pešaković iz Sarasote, Ratka Bogdan i Tatjana Vebster iz Sant Petersburga, Silvija Otašević, Nenad Simić i Nebojša Krljar iz Majamija.

Uz sopstvene književne radove, srpski autori će predstaviti i neke od najznačajnijih dela srpske književnosti na engleskom jeziku, a u programu će učestvovati i predstavnici grada Kaselberi, univerziteta Herzing i predstavnici Casselbarry Art House.

Skulptura „Beogradski čitač“  rad je beogradskog vajara Miloša Šarića, a postavljena je u Kaselberiju u oktobru 2016. godine,  nakon otkrivanja prvog spomenika tog naziva u Čuburskom parku u Beogradu.

Manifestaciju „U čast Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti“ organizuju Matica iseljenika i Srba u regionu, Književna radionica Kordun iz Filadelfije i Inicijativa Beogradski čitač.

 

Izvor: Matica iseljenika i Srba u regionu, Književna radionica Kordun

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *