Najgori dan za Srbiju, još 7 mrtvih i 115 novozaraženih

Direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović izjavio je da je danas najgori dan za Srbiju jer je registrovano novih sedam preminulih i 115 novoobolelih od korona virusa.

Stevanović je na konferenciji za novinare rekao da su do sada ukupno 23 smrtna slučaja u Srbiji, uzrokovana korona virusom.

„Ovo nam je najgori dan za Srbiju, ali plašim se da nije najgori koji nas čeka. Ovo je rezultat nepoštovanja mera koje smo davali, molili i kumili“, rekao je Stevanović.

 

„Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo prema sebi i drugima bliži nam se scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti“, upozorio je on.

„I dalje se intenzivno družimo, pokušavamo da izbegnemo mere koje su neophodne da bismo sprečili širenje bolesti. Ako nastavimo tako da se ponašamo, ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da kompenzuje ovoliki broj obolelih“, naglasio je on.

Stevanović je rekao kako se boji da će informacije u perspektivi biti i gore.

„Ja sad moram da idem da pomognem mojim kolegama koji provode ceo dan pod maskama i skafanderima, da pokušavamo da se borimo za one druge ljude koji se bore za svoj život u jedinicama intenzivnih nega“, rekao je Stevanović i zajedno sa kolegama iz Kriznog štaba napustio salu.

izvor: FoNet, RTV
foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *