Batez obišao obnovljen sportski teren u Mošorinu i radove na izgradnji atletske staze u Vrbasu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je kompletno obnovljen i opremljen multifunkcionalni sportski teren u OŠ „Isidora Sekulić“ u Mošorinu, koji su sa 4,8 miliona dinara zajednički finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Opština Titel.

„U protekle četiri godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržao je sa oko 14 miliona dinara projekte izgradnje i sanacije sportske infrastrukture u opštini Titel. Pored ovog terena u Mošorinu, zajednički smo otvorili rukometni teren u Titelu,  a pomogli smo i sanaciju i izgradnju tribina na terenu ﹸBorcaﹸ u Šajkašu“, kazao je Batez.

On je naveo da je prilikom obilaska škole u Mošorinu pre nekoliko meseci utvrđeno da učenici nemaju adekvatne uslove za nastavu fizičkog.

„Zajednički sa opštinskim rukovodstvom došli smo na ideju da osavremenimo ovo školsko dvorište multifunkcionalnom sportskom podlogom“, kazao je Batez i dodao da su Mošorinci i deca iz okolnih mesta dobili fenomenalan teren za kvalitetnu nastavu fizičkog i bavljenje sportom.

Batez je naglasio da postoji mogućnost da se napravi balon-hala i time kompletira školska sportska infrastruktura u ovom mestu.

Kako je istaknuto, Opština Titel je partnerski učestvovala u realizaciji svih projekata sportske infrastrukture.

Predsednik Opštine Dragan Božić kazao je da je ovaj teren veoma značajan za tu opštinu, koja ne bi samostalno mogla da finansira takav projekat.

„Bez ovakvih sportskih terena i hala nećemo uspeti da zadržimo mlade na selu i zato su ovakvi projekti značajni za svako mesto“, kazao je Božić i dodao da je Mošorin dobio veoma praktičan teren za sve sportove. On je rekao da bi balon-hala rešila problem nastave fizičkog tokom zime, a koristila bi i sportskim talentima po kojima je ovaj kraj poznat, a koji su ga često napuštali jer nisu imali uslove za treniranje.

Sekretar Batez obišao je i radove na sanaciji atletske staze na gradskom stadionu „Šlajz“ u Vrbasu. Ukupna vrednost radova je 4,2 miliona dinara, od čega je ulaganje  Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu 3,2 miliona, a ostatak finansira lokalna samouprava.

Predviđeno je da se stara zemljana staza asfaltira, što će  omogućiti omladini da se bavi atletikom. Istovremeno će se stvoriti uslovi da se u narednom periodu postavi tartan staza.

„Gradski stadion u Vrbasu, koji je jedan od najlepših u Vojvodini, decenijama nije renoviran i ova infrastrukturna ulaganja su bila neophodna“, kazao je Batez.

On je dodao da je do sada zajednički finansirana izradnja tribine sa 800 sedišta, koja do sada nije postojala na stadionu, a postavljeni su i digitalni semafori.

Obilasku je prisustvovao i predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *