УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА БОКСЕРСКОМ КЛУБУ „ВОЈВОДИНА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин посетио је заједно са председником Боксерског савеза Србије (БСС) Ненадом Боровчанином Боксерски клуб „Војводина“ на СПЕНС-у у којем су унапређени услови за тренирање донацијом БСС у износу од 2,5 милиона динара и поклоном у виду новог ринга по највишим светским стандардима.

– Ово је веома значајна донација за боксерски спорт у Новом Саду. Заиста је у наш град, у том погледу, доста уложено последњих неколико година од кад је Ненад Боровчанин на челу Боксерског савеза Србије. Овај спорт је добио на значају на свим нивоима и управо тако се и крећe та подршка, од врха државе ка локалном нивоу, јер су председник, као и Влада Србије, односно ресорно министарство, препознали значај бокса, па се тај утицај протеже и на градове и општине. Почевши од историјског догађаја за бокс, за спорт и за Србију, а то је добијање домаћинства светског првенства у боксу, до подизања стипендија и националних пензија за најистакнутије спортисте, па до суштинског разумевања важности спорта за све узрасне категорије становништва, та подршка је евидентна. Захваљујући тој доброј енергији, од врха државе до локалног нивоа, ми улажемо у боксерски спорт више него икада, а само у ових пар година је обезбеђено више средстава него у 30 претходних година – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Ненад Боровчанин је нагласио да је повод за посету Новом Саду наставак подршке Програму омладинске школе бокса и уопште развоју бокса у Републици Србији.

– Поред тога што овај Боксерски клуб има велику подршку Градске управе за спорт и омладину,  која им обезбеђује одличне услове за тренинг, и ми подстичемо њихове будуће успехе. Зато смо данас уручили донацију од 2,5 милиона динара овом клубу и довели тренера са Института за бокс са Кубе, господина Дурана, да побољша тренажне процесе. Исто тако, раније смо салу опремили новим џаковима за бокс, а обезбеђен је и нови ринг на СПЕНС-у, док ће постојећи бити обновљен. Желимо да та сала поново ствара светске шампионе попут неприкосновеног Слободана Качара – рекао је Боровчанин.

Милан Козомора председник БК „Војводина“ је истакао да ће донација допринети томе да се Клуб даље развија, а тренери стручно усавршавају.

– Будућност за БК „Војводина“ је светла, а Нови Сад ће поново бити град светских шампиона у боксу – рекао је Козомора и нагласио да Клуб броји преко 70 чланова од 7 до 40 година и да је пет година у континуитету прволигаш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *