За набавку пољопривредне механизације безмало 314 милиона

На конкурс Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство је стигло укупно 2.269 пријава, а од 1.475 које су испуњавале прописане услове 313,6 милиона динара додељено је за 520 корисника.

Новац је намењен пољопривредним газдинствима за набавку нових машина за примарну и допунску обраду земљишта, ђубрење, сетву, садњу, заштиту биља, убирање усева и транспорт, као и за набавку опреме за чишћење и прање пољопривредних производа, бербу, сортирање и калибрирање, паковање и обележавање производа.

Уговоре је носиоцима регистрованих газдинстава доделила помоћница ресорног секретара  Драгица Илић, која је,између осталог, истакла:

„Свесни смо чињенице да је за савремен начин бављења пољопривредном производњом неопходна и савремена механизација. Имајући у виду просечну старост пољопривредних машина у нашој покрајини, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство улагаће и даље у набавку нове прикључне механизације“.

Она је навела да су бесповратна средства за подршку утврђена у  износу до 60 одсто од укупно прихватљивих трошкова инвестиције, и да су, осим физичким лицима – носиоцима регистрованих газдинстава, додељена и правним лицима и земљорадничким задругама у броју који је био могућ у односу на опредељена средства у овом циклусу, а да олакшице за жене носиоце пољопривредних газдинстава и физичка и правна лица чији су оснивачи млађи од 40 година, износе до 70 одсто од укупних прихватљивих трошкова.

извор, фото: АПВ

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *