Петница: Нови програми и конкурс за основце

Истраживачка станица Петница најавила је данас покретање нове програмске активности „Отворени Петнички семинари“ и организовање научно-образовног програма за ученике основних школа.

Програм „Отворени Петнички семинари“ биће започет овог месеца, а идеја је да се у десетодневном интензивном онлајн семинару представе све научне области које постоје у Истраживачкој станици Петница, кроз занимљива предавања и интерактивне радионице, наводи се у саопштењу Истраживачке станице.

Семинари су, како је саопштено, намењени не само полазницима програма у Петници, већ и свим заинтересованим грађанима, а ова активност је увод у сезону семинара која треба да започне у кампусу Истраживачке станице, чим епидемиолошки услови то дозволе.

„Желимо да наши стручни сарадници, и некадашњи полазници, који имају експертизу у различитим занимљивим научним областима, своје знање пренесу, не само нашим полазницима, него и свима заинтересованим у Србији“, каже Никола Божић, програмски директор Истраживачке станице Петница.

Истраживачка станица припрема се и да своје активности уживо започне у свом кампусу чим епидемиолошки услови то дозволе, највероватније у мају месецу, а правила понашања и рада током пандемије ковид-19, усвојена током претходне године, биће примењивана и ове године, како би се обезбедила заштита здравље полазника, сарадника и запослених.

Када је реч о научно-образовном програму за ученике основних школа, програми ће бити реализовани у периоду од августа до октобра, када тренутна епидемија буде допустила, а пријављивање је отпочело.

Летња научна школа је вишедисциплинарни програм који уводи заинтересоване ученике у основне методе науке и истраживачког рада, а приликом организације овог програма Петница има у виду ученике који тренутно похађају седми разред и који показују високу склоност и заинтересованост за науку и истраживачки рад, самосталност и самоиницијативност у раду, и који солидно владају школским градивом.

извор: Танјуг, РТВ
фото: Истраживачка станица Петница

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *