ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ 37. РАСПУСТИЛИШТЕ – ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ШКОЛУ

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ 37. РАСПУСТИЛИШТЕ – ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ШКОЛУ
24.08.2020 – 28.08.2020.
Летњи програм овогодишње Манифестације „Распустилиште“ организује се уз примену свих мера заштите, ради спречавања ширења вируса. Присуство на програму подразумева обавезну дистанцу међу учесницима, дезинфекцију руку свих учесника пре и током програма, као и обавезне маске током целог трајања програма. Програм се прилагођава раду у малим групама, до максимално 10 учесника. Овогодишње Распустилиште организује се на начин да ће пре подне у периоду од 9,30 до 13,30 сати бити одржано више различитих програма/радионица. Сваки програм почиње у тачно најављено време и у одређеном простору Новосадског дечијег културног центра. Тако ће се обезбедити да простор пре сваке радионице буде дезинфикован. Између радионица организује се пауза како би се деца преселила са једне у другу просторију на нови програм са новим предавачем. Оваква организација обезбедиће да се истовремено не сретне више од 10 особа у једном простору.
За учешће на овогодишњем летњем програму Манифестације Распустилиште ПРИЈАВЕ СУ ОБАВЕЗНЕ. Родитељ дете може пријавити на све програме у току дана или само на један од програма. Због великог интересовања за програме Распустилишта, молимо родитеље да дете које су пријавили на програм и доведу. У случају да то није могуће, обавезно је да јаве организатору да дете неће доћи, како би могли да примимо следеће заинтересовано дете.
Контакти за додатне информације и пријаве: 066-8444-408 или office@nsdkc.rs .
Радионице су БЕСПЛАТНЕ за децу. Организатор задржава право измене програма.
Програм се реализује у Новом Саду, у улици Радничка 20.
Организатор програма : Новосадски дечији културни центар
Аутор и уредник програма: Александра Лукић

ПОНЕДЕЉАК 24.08.2020.
9,30 -10,45 – ЈУТАРЊЕ РАЗГИБАВАЊЕ – Кроз спортске игре и такмичења у прескаксњу вијаче, пикаду, између две ватре, преласку полигона, деца ће вежбати моторику, спретност, физичку кондицију, издржљивост, тимски дух… Радионицу води Вук Угреновић, апсолвент Факултета физичке културе. Радионица се одржава у дворишту НСДКЦ-а.
11,00 -12,15 – СЛИКА ОД ВУНЕ (ПУСТОВАЊЕ) – Полазници радионице ће научити основе рада и обликовања вуном, сазнаће шта је то мокро, а шта суво пустовање и како се од вуне може направити слика или скулптура. Радионицу води Љубица Танкосић, дипломирани графичар, ликовни педагог.

11,15-12,30 – ПОКРЕТНЕ СЛИКЕ – филмска радионица кроз коју ће се деца упознати са основама израде филма. Радионицу води Марко Каћански, мултимедијални редитељ.
12,30 -13,00 ДА ЛИ СПАВАЈУ БРОЈКЕ И СЛОВА?- Интерактивно едукативна радионица током које ће деца промислити где су све срели слова и бројке шетајући се улицама нашег лепог града Новог Сада? Радионицу води Слава Милошевић, учитељица из ОШ „Жарко Зрењанин“.
13,05 -13,30 – МУЗИКИЦА – како настаје музика, кроз дружење у музичком студију Новосадског дечијег културног центра деци ће открити професори музике и чланови Удружења ДО РЕ МИ.

УТОРАК 25.08.2020.
9,30 -10,45 – НАЈЛЕПШЕ МИРИСНЕ НОТЕ – едукативна радионица прављења парфема. Модератор радионице је Данијел Димитријевић, професор биологије.
11,00 -12,15 – ЧУДЕСНИ СВЕТ ГЛИНЕ – Деца ће научити шта је рељеф, а шта скулптура, такође ће научити основе рада са овим природним материјалом, а имаће прилику и да направе своју скулптуру. Радионицу води Љубица Танкосић, дипломирани графичар, ликовни педагог.
12,30 -13,30 – ПОЗОРИШТЕ СЕНКИ – едукативно уметничка радионица о игри светла и сенки. Радионицу води Емил Курцинак, глумац, луткар и ЉубицаТанкосић, ликовнии педагог.
СРЕДА 26.08.2020.
9,30 -10,45 – СПОРТСКО ЕДУКАТИВНА ДРУЖИОНИЦА – разгибавање, спортске игре, такмичење за децу организују сарадници из кампа „Зов природе“. Радионица се одржава у дворишту НСДКЦ-а.
11,00 -12,15 – КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ КОНСТРУКТОР – креативно едукативна радионица током које деца кроз игру и забаву развијају спретност, прецизност, уредност, своје стваралачке способности и умешности у остваривању сопствених замисли. Модератор Јелена Допуђ.
11,15-12,30 – ПОКРЕТНЕ СЛИКЕ – филмска радионица кроз коју ће се деца упознати са основама израде филма. Радионицу води Марко Каћански, мултимедијални редитељ.
12,30 -13,00 – НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФИН са учитењицом Славом Милошевић причамо о најбољим друговима и симпатијама, како је до њих дошло и зашто су нам она важна, нарочито у школи.
13,05 – 13,30 МУЗИКИЦА – како настаје музика кроз дружење у музичком студију Новосадског дечијег културног центра деци ће открити професори музике и чланови Удружења ДО РЕ МИ.

ЧЕТВРТАК 27.08.2020.
9,30 -10,45 – МОЈА ПАПИРНА ШУМА – Креативна радионица папирног моделарства. У радионици деца развијају прецизност, вежбају уредност и усмереност пажње , вежбају правилну употребу маказа, побољшавају координацију, покрећу машту и креативност. Модератор Јелена Допуђ.
11,00 -12,15 – ГРАФИКА – Уметничка радионица током које ће деца имати прилику да се упознају са графичким техникама прилагођеним њиховом узрасту, али и да направе своје прве ауторске отиске на графичкој преси. Радионицу води Љубица Танкосић, дипломирани графичар, ликовни педагог.
12,30 -13,30 – ФУДИРАЊЕ – МОЈА ЗДРАВА УЖИНА – како да у граду, у урбаној средини и даље будемо фит и здрави. Здрав оброк и ужину, али и праву летњу посластицу са децом прави Жељка Шош, нутрициониста, диететичар.
ПЕТАК 28.08.2020.
9,30 -10,45 – ЈУТАРЊЕ РАЗГИБАВАЊЕ – Кроз спортске игре и такмичења у прескаксњу вијаче, пикаду, између две ватре, преласку полигона деца ће вежбати моторику, спретност, физичку кондицију, издржљивост, тимски дух… Радионицу води Вук Угреновић, апсолвент Факултета физичке културе. Радионица се одржава удворишту НСДКЦ-а.
11,00 -12,15 – НЕОБИЧНА РЕЉЕФНА СЛИКА – уметничка радионица рециклаже. Радионицу води Љубица Танкосић, дипломирани графичар, ликовни педагог.
11,15-12,30 – ПОКРЕТНЕ СЛИКЕ – филмска радионица кроз коју ће се деца упознати са основама израде филма. Радионицу води Марко Каћански, мултимедијални редитељ.
12,30 -13,30 – ДОБАР ДАН УЧИТЕЉИЦЕ- са учитељицом Славом Милошевић из ОШ “Жарко Зрењанин” Нови Сад се припремите за почетак нове школске године занимљивом причом о школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *