PROGRAM MANIFESTACIJE 37. RASPUSTILIŠTE – ZAGREVANJE ZA ŠKOLU

PROGRAM MANIFESTACIJE 37. RASPUSTILIŠTE – ZAGREVANJE ZA ŠKOLU
24.08.2020 – 28.08.2020.
Letnji program ovogodišnje Manifestacije „Raspustilište“ organizuje se uz primenu svih mera zaštite, radi sprečavanja širenja virusa. Prisustvo na programu podrazumeva obaveznu distancu među učesnicima, dezinfekciju ruku svih učesnika pre i tokom programa, kao i obavezne maske tokom celog trajanja programa. Program se prilagođava radu u malim grupama, do maksimalno 10 učesnika. Ovogodišnje Raspustilište organizuje se na način da će pre podne u periodu od 9,30 do 13,30 sati biti održano više različitih programa/radionica. Svaki program počinje u tačno najavljeno vreme i u određenom prostoru Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Tako će se obezbediti da prostor pre svake radionice bude dezinfikovan. Između radionica organizuje se pauza kako bi se deca preselila sa jedne u drugu prostoriju na novi program sa novim predavačem. Ovakva organizacija obezbediće da se istovremeno ne sretne više od 10 osoba u jednom prostoru.
Za učešće na ovogodišnjem letnjem programu Manifestacije Raspustilište PRIJAVE SU OBAVEZNE. Roditelj dete može prijaviti na sve programe u toku dana ili samo na jedan od programa. Zbog velikog interesovanja za programe Raspustilišta, molimo roditelje da dete koje su prijavili na program i dovedu. U slučaju da to nije moguće, obavezno je da jave organizatoru da dete neće doći, kako bi mogli da primimo sledeće zainteresovano dete.
Kontakti za dodatne informacije i prijave: 066-8444-408 ili office@nsdkc.rs .
Radionice su BESPLATNE za decu. Organizator zadržava pravo izmene programa.
Program se realizuje u Novom Sadu, u ulici Radnička 20.
Organizator programa : Novosadski dečiji kulturni centar
Autor i urednik programa: Aleksandra Lukić

PONEDELJAK 24.08.2020.
9,30 -10,45 – JUTARNJE RAZGIBAVANJE – Kroz sportske igre i takmičenja u preskaksnju vijače, pikadu, između dve vatre, prelasku poligona, deca će vežbati motoriku, spretnost, fizičku kondiciju, izdržljivost, timski duh… Radionicu vodi Vuk Ugrenović, apsolvent Fakulteta fizičke kulture. Radionica se održava u dvorištu NSDKC-a.
11,00 -12,15 – SLIKA OD VUNE (PUSTOVANJE) – Polaznici radionice će naučiti osnove rada i oblikovanja vunom, saznaće šta je to mokro, a šta suvo pustovanje i kako se od vune može napraviti slika ili skulptura. Radionicu vodi Ljubica Tankosić, diplomirani grafičar, likovni pedagog.

11,15-12,30 – POKRETNE SLIKE – filmska radionica kroz koju će se deca upoznati sa osnovama izrade filma. Radionicu vodi Marko Kaćanski, multimedijalni reditelj.
12,30 -13,00 DA LI SPAVAJU BROJKE I SLOVA?- Interaktivno edukativna radionica tokom koje će deca promisliti gde su sve sreli slova i brojke šetajući se ulicama našeg lepog grada Novog Sada? Radionicu vodi Slava Milošević, učiteljica iz OŠ „Žarko Zrenjanin“.
13,05 -13,30 – MUZIKICA – kako nastaje muzika, kroz druženje u muzičkom studiju Novosadskog dečijeg kulturnog centra deci će otkriti profesori muzike i članovi Udruženja DO RE MI.

UTORAK 25.08.2020.
9,30 -10,45 – NAJLEPŠE MIRISNE NOTE – edukativna radionica pravljenja parfema. Moderator radionice je Danijel Dimitrijević, profesor biologije.
11,00 -12,15 – ČUDESNI SVET GLINE – Deca će naučiti šta je reljef, a šta skulptura, takođe će naučiti osnove rada sa ovim prirodnim materijalom, a imaće priliku i da naprave svoju skulpturu. Radionicu vodi Ljubica Tankosić, diplomirani grafičar, likovni pedagog.
12,30 -13,30 – POZORIŠTE SENKI – edukativno umetnička radionica o igri svetla i senki. Radionicu vodi Emil Kurcinak, glumac, lutkar i LjubicaTankosić, likovnii pedagog.
SREDA 26.08.2020.
9,30 -10,45 – SPORTSKO EDUKATIVNA DRUŽIONICA – razgibavanje, sportske igre, takmičenje za decu organizuju saradnici iz kampa „Zov prirode“. Radionica se održava u dvorištu NSDKC-a.
11,00 -12,15 – KAD PORASTEM BIĆU KONSTRUKTOR – kreativno edukativna radionica tokom koje deca kroz igru i zabavu razvijaju spretnost, preciznost, urednost, svoje stvaralačke sposobnosti i umešnosti u ostvarivanju sopstvenih zamisli. Moderator Jelena Dopuđ.
11,15-12,30 – POKRETNE SLIKE – filmska radionica kroz koju će se deca upoznati sa osnovama izrade filma. Radionicu vodi Marko Kaćanski, multimedijalni reditelj.
12,30 -13,00 – NIJE TEŠKO BITI FIN sa učitenjicom Slavom Milošević pričamo o najboljim drugovima i simpatijama, kako je do njih došlo i zašto su nam ona važna, naročito u školi.
13,05 – 13,30 MUZIKICA – kako nastaje muzika kroz druženje u muzičkom studiju Novosadskog dečijeg kulturnog centra deci će otkriti profesori muzike i članovi Udruženja DO RE MI.

ČETVRTAK 27.08.2020.
9,30 -10,45 – MOJA PAPIRNA ŠUMA – Kreativna radionica papirnog modelarstva. U radionici deca razvijaju preciznost, vežbaju urednost i usmerenost pažnje , vežbaju pravilnu upotrebu makaza, poboljšavaju koordinaciju, pokreću maštu i kreativnost. Moderator Jelena Dopuđ.
11,00 -12,15 – GRAFIKA – Umetnička radionica tokom koje će deca imati priliku da se upoznaju sa grafičkim tehnikama prilagođenim njihovom uzrastu, ali i da naprave svoje prve autorske otiske na grafičkoj presi. Radionicu vodi Ljubica Tankosić, diplomirani grafičar, likovni pedagog.
12,30 -13,30 – FUDIRANJE – MOJA ZDRAVA UŽINA – kako da u gradu, u urbanoj sredini i dalje budemo fit i zdravi. Zdrav obrok i užinu, ali i pravu letnju poslasticu sa decom pravi Željka Šoš, nutricionista, dietetičar.
PETAK 28.08.2020.
9,30 -10,45 – JUTARNJE RAZGIBAVANJE – Kroz sportske igre i takmičenja u preskaksnju vijače, pikadu, između dve vatre, prelasku poligona deca će vežbati motoriku, spretnost, fizičku kondiciju, izdržljivost, timski duh… Radionicu vodi Vuk Ugrenović, apsolvent Fakulteta fizičke kulture. Radionica se održava udvorištu NSDKC-a.
11,00 -12,15 – NEOBIČNA RELJEFNA SLIKA – umetnička radionica reciklaže. Radionicu vodi Ljubica Tankosić, diplomirani grafičar, likovni pedagog.
11,15-12,30 – POKRETNE SLIKE – filmska radionica kroz koju će se deca upoznati sa osnovama izrade filma. Radionicu vodi Marko Kaćanski, multimedijalni reditelj.
12,30 -13,30 – DOBAR DAN UČITELJICE- sa učiteljicom Slavom Milošević iz OŠ “Žarko Zrenjanin” Novi Sad se pripremite za početak nove školske godine zanimljivom pričom o školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *