Сто милиона динара више за решавање стамбеног питања породица са троје или четворо деце

 Покрајинска влада је данас донела одлуку да у 2021. години издвоји укупно 250 милиона динара за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања породица из АП Војводине у којима се роди треће или четврто дете.

Првобитно је за ту намену било планирано 150 милиона динара, али је због великог броја породица које су конкурисале за овај вид помоћи, ребалансом покрајинског буџета обезбеђено додатних 100 милиона динара.

Тиме Покрајинска влада наставља са активном реализацијом мера пронаталитетне политике на територији АП Војводине, у циљу заустављања негативних демографских трендова.

На седници је донето и решење да се Дому за децу и омладину без родитељског старања „Споменак” у Панчеву усмери 35,4 милиона динара за радове на одржавању објеката прихватилишта и управне зграде.

За радове на обнови објеката основних школа „Милош Црњански“ у Жабљу и Српском Итебеју (одељење у Хетину) издвојено је укупно 26,3 милиона динара.

Општини Темерин усмерено је 20 милиона динара за израду техничке документације, идејног решења и пилот постројења у циљу испитивања тренутног стања, анализа и препорука за изградњу фабрике воде у Темерину.

Покрајинска влада донела је и закључке о прибављању у јавну својину медицинске лабораторијске опреме у вредности од 15,9 милиона динара за потребе Института за онкологију Војводине и Опште болнице у Врбасу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *