ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И ГРАДА АЛЕКСАНДРИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и гувернер Aлександрије Мохамед Ел Шериф потписали су Споразум о сарадњи између та два града. На основу Споразума, сарадња између Града Александрије Арапске Републике Египат и Града Новог Сада подразумева размену искустава у областима: културно, уметничко и историјско наслеђе, заштита и очување животне средине, образовање и здравствена заштита. Такође, сарадња ће бити усмерена на развој туризма, раст инвестиционих прилика у оба града, подстицању екотуризма и одрживе употребе природних ресурса, као и на размену информација и вештина у пољопривреди.

– Ово је величанствен дан за Нови Сад. Потписивање Споразума је много више од протокола, јер није ово само нови град пријатељ, то је један од најпознатијих градова у свету. Када кажете да вам је Александрија побратим, то отвара многа врата. Споразум је потврда и вишедеценијских одличних односа наше две државе, а нама је веома важно да имамо што бољу сарадњу са земљама афричког континента и арапским државама. Драго ми је што су у делегацији Александрије и представници њихове Привредне коморе и трудићемо се да односи регулисани Споразумом заживе у пуном капцитету. Захваљујем се и амбасадору Египта Њ. Е. Амру Алгувејлију, нашем пријатељу који је много помогао да дође до потписивања Споразума о сарадњи са Александријом – истакао је градоначелник Вучевић.

Гувернер Aлександрије Мохамед Ел Шериф захвалио се на гостопримству и изразио задовољство због посете Србији и Новом Саду.

– Делегација нашег града је на високом нивоу, са нама је и председник Привредне коморе Ахмед Вакил и надам се да ће наши привредници остварити пословну сарадњу са привредницима из Србије. Поносни смо на Споразум који смо потписали, посебно што тај чин отвара простор за нове споразуме. Због политичког вођства Србије и Египта, већ је присутна добра сарадња на многим пољима, а циљ нам је да економска сарадња буде на нивоу остварене политичке сарадње између наших држава – нагласио је Мохамед Ел Шериф.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *