Поново ради народна кухиња у Сремским Карловцима

Након четворомесечне паузе, народна кухиња за 130 социјално најугроженијих грађана у Сремским Карловцима почела је са радом, саопштавају из Црвеног крста.

Пошто су испуњени сви услови за поновну припрему топлих оброка, неће бити даљих застоја у раду кухиње, а оброци ће и даље бити квалитетни, истичу из Црвеног Крста.

„Свака општина или град финансира онолико колико може, у неким организацијама имамо однос са локалним самоуправама где се финансира нешто јаче и топли оброци су искључиво квалитетни. Негде то није тако па онда како се то може онда се тако прилагођавамо кувању тих оброка“, каже Бошко Митрашиновић, секретар Црвеног крста Војводине.

Право на коришћење народне кухиње имају она лица за која стручна служба Центра за социјални рад оцени да спадају у категорију социјално најугоженијих грађана Сремских Карловаца.

„Сваки корисник дође код нас, добије бон на коме пише колико оброка добије дневно. На њему се налазе име, презиме и број личне карте, како би кувар и помоћни кувар могли да, на основу те идентификације, њима дају одређен број оброка у току дана“, објашњава Марина Фодор, Црвени крст Сремски Карловци.

На списку корисника народне кухиње тренутно има 130 корисника, нешто више него што је било пре прекида рада кухиње, а храна ће им бити испоручивана између 9:30 и 10 сати, у седишту Црвеног Крста у Сремским Карловцима.

извор: ртв.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *