Ponovo radi narodna kuhinja u Sremskim Karlovcima

Nakon četvoromesečne pauze, narodna kuhinja za 130 socijalno najugroženijih građana u Sremskim Karlovcima počela je sa radom, saopštavaju iz Crvenog krsta.

Pošto su ispunjeni svi uslovi za ponovnu pripremu toplih obroka, neće biti daljih zastoja u radu kuhinje, a obroci će i dalje biti kvalitetni, ističu iz Crvenog Krsta.

„Svaka opština ili grad finansira onoliko koliko može, u nekim organizacijama imamo odnos sa lokalnim samoupravama gde se finansira nešto jače i topli obroci su isključivo kvalitetni. Negde to nije tako pa onda kako se to može onda se tako prilagođavamo kuvanju tih obroka“, kaže Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

Pravo na korišćenje narodne kuhinje imaju ona lica za koja stručna služba Centra za socijalni rad oceni da spadaju u kategoriju socijalno najugoženijih građana Sremskih Karlovaca.

„Svaki korisnik dođe kod nas, dobije bon na kome piše koliko obroka dobije dnevno. Na njemu se nalaze ime, prezime i broj lične karte, kako bi kuvar i pomoćni kuvar mogli da, na osnovu te identifikacije, njima daju određen broj obroka u toku dana“, objašnjava Marina Fodor, Crveni krst Sremski Karlovci.

Na spisku korisnika narodne kuhinje trenutno ima 130 korisnika, nešto više nego što je bilo pre prekida rada kuhinje, a hrana će im biti isporučivana između 9:30 i 10 sati, u sedištu Crvenog Krsta u Sremskim Karlovcima.

izvor: rtv.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *