Покрајинска влада издвојила средства за манастир Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој

Покрајинска влада, преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, издвојила је три милиона динара за манастир Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој, за изградњу и уређење пирга Катарине Бранковић.

Уговор су у Покрајинској влади, у присуству председника Игора Мировића, потписали директор Фонда Душко Ћутило и епископ бихаћко-петровачки Сергије.

„Желимо на овај начин да допринесемо обнови наше велике светиње, али и опстанку нашег народа у општинама које се налазе на територији те епархије“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да Покрајинска влада у континуитету помаже обнову храмова и манастира наше свете цркве, подсетивши да су прошле недеље издвојена и средства за обнову старе перионице манастира Хиландара.

„То чинимо из срца, са вером и потребом да наше светиње обновимо, али и да покажемо право срце Војводине, срце солидарности, љубави и односа према свим нашим крајевима којима је потребно помоћи“, навео је Мировић.

Епископ бихаћко-петровачки Сергије захвалио је председнику Мировићу на издвојеним средствима, поручивши да ће та помоћ допринети опстанку самог манастира, који се налази у Мартин Броду, на тромеђи Далмације, Лике и Босне, али и нашег народа који се вековима на тим просторима бори за опстанак.

Манастир Рмањ у Мартин Броду, посвећен Светом Николају Мирликијском, подигнут је 1443. године. Сматра се задужбином Катарине Бранковић – кћери Ђурђа Бранковића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *