Покрајина и Град Зрењанин обновили кошаркашки терен на Багљашу

Данашњу посету Зрењанину покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста започео је отварањем реконструисаног кошаркашког терена у насељу Багљаш – пројекта реализованог у оквиру сарадње  Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Зрењанина.

Како је секретар Баста подсетио, пројекат који је Покрајина финансирала са два милиона динара, а Град Зрењанин са 200.000 динара,  подразумевао је санацију терена на отвореном, монтажу нове функционалне подлоге по стандардима Фибе, постављање нових конструкција и кошаркашких табли, набавку клупа за резервне играче, обележавање и друге активности, како би се терен оспособио за редовну употребу и за одигравање утакмица у летњем периоду.

Баста је навео да је у овој и протеклој години ресорни секретаријат за реализацију различитих пројеката на територији града Зрењанина уложио 7,4 милиона динара.

„Отворили смо још један у низу спортских терена, овога пута у Зрењанину. Секретаријат улаже у развој спорта и спортску инфраструктуру, а у данашњем сусрету са градоначелником Симом Салапуром било је речи и о даљим улагањима у овој области, са посебним освртом на школски спорт. Покрајина је у Зрењанину, који слови за град спорта, подржала и велики број спортских организација, што ће у наредном периоду бити настављено“, истакао је Баста.

Он је подсетио и на улагање Секретаријата од 400.000 динара у Веслачки клуб „Бегеј”, који је средства добио путем конкурса за финансирање посебног програма којим се доприноси развоју спорта у АП Војводини, за пројекат под називом „Школа веслања у школама“.

У оквиру посете Зрењанину, секретар Баста је са градоначелником Салапуром обишао и Веслачки клуб „Бегеј” и Основну школу „Бошко Вребалов” у Меленцима, где су, преко Савеза за школски спорт Војводине, данас додељени реквизити за наставу физичког васпитања.

Градоначелник је похвалио изузетну сарадњу ресорног секретаријата и Града Зрењанина у области спорта, што је очигледно и када је реч о успешно завршеној санацији кошаркашког терена на Багљашу, а што има посебну важност, како је нагласио, поготово ове године када је Зрењанин изабран за „Европски град спорта“.

„Реч је о терену по најновијим стандардима и управо смо данас разговарали и о могућностима унапређења спортске инфраструктуре у овом делу насеља, те о плановима да то учинимо равномерно и у другим месним заједницама на територији нашег града“, истакао је градоначелник Салапура и додао да је овај спортски терен на отвореном изузетно важан због младих и деце која се ту окупљају и тренирају. Он је указао и на значај овог пројекта који се огледа у његовој улози када је реч о кошаркашким клубовима, и о приступачности нових терена на отвореном за све рекреативце и професионалне спортисте.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *