Pokrajina i Grad Zrenjanin obnovili košarkaški teren na Bagljašu

Današnju posetu Zrenjaninu pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta započeo je otvaranjem rekonstruisanog košarkaškog terena u naselju Bagljaš – projekta realizovanog u okviru saradnje  Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Zrenjanina.

Kako je sekretar Basta podsetio, projekat koji je Pokrajina finansirala sa dva miliona dinara, a Grad Zrenjanin sa 200.000 dinara,  podrazumevao je sanaciju terena na otvorenom, montažu nove funkcionalne podloge po standardima Fibe, postavljanje novih konstrukcija i košarkaških tabli, nabavku klupa za rezervne igrače, obeležavanje i druge aktivnosti, kako bi se teren osposobio za redovnu upotrebu i za odigravanje utakmica u letnjem periodu.

Basta je naveo da je u ovoj i protekloj godini resorni sekretarijat za realizaciju različitih projekata na teritoriji grada Zrenjanina uložio 7,4 miliona dinara.

„Otvorili smo još jedan u nizu sportskih terena, ovoga puta u Zrenjaninu. Sekretarijat ulaže u razvoj sporta i sportsku infrastrukturu, a u današnjem susretu sa gradonačelnikom Simom Salapurom bilo je reči i o daljim ulaganjima u ovoj oblasti, sa posebnim osvrtom na školski sport. Pokrajina je u Zrenjaninu, koji slovi za grad sporta, podržala i veliki broj sportskih organizacija, što će u narednom periodu biti nastavljeno“, istakao je Basta.

On je podsetio i na ulaganje Sekretarijata od 400.000 dinara u Veslački klub „Begej”, koji je sredstva dobio putem konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini, za projekat pod nazivom „Škola veslanja u školama“.

U okviru posete Zrenjaninu, sekretar Basta je sa gradonačelnikom Salapurom obišao i Veslački klub „Begej” i Osnovnu školu „Boško Vrebalov” u Melencima, gde su, preko Saveza za školski sport Vojvodine, danas dodeljeni rekviziti za nastavu fizičkog vaspitanja.

Gradonačelnik je pohvalio izuzetnu saradnju resornog sekretarijata i Grada Zrenjanina u oblasti sporta, što je očigledno i kada je reč o uspešno završenoj sanaciji košarkaškog terena na Bagljašu, a što ima posebnu važnost, kako je naglasio, pogotovo ove godine kada je Zrenjanin izabran za „Evropski grad sporta“.

„Reč je o terenu po najnovijim standardima i upravo smo danas razgovarali i o mogućnostima unapređenja sportske infrastrukture u ovom delu naselja, te o planovima da to učinimo ravnomerno i u drugim mesnim zajednicama na teritoriji našeg grada“, istakao je gradonačelnik Salapura i dodao da je ovaj sportski teren na otvorenom izuzetno važan zbog mladih i dece koja se tu okupljaju i treniraju. On je ukazao i na značaj ovog projekta koji se ogleda u njegovoj ulozi kada je reč o košarkaškim klubovima, i o pristupačnosti novih terena na otvorenom za sve rekreativce i profesionalne sportiste.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *